Bu davaları açanlar neredeler?

Ersan Şen, yurt dışına kaçan paralel savcılara tepki göstererek, "Ekşioğlu, suç örgütü kurmamış, yöneticiliğini yapmamıştır. Bu davaları açanlar nerede" dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Ekim 2015 Güncelleme 06 Ekim 2015, 00:26
Bu davaları açanlar neredeler?

İÇİNDEKİLER

Şike soruşturmasının kilit isimlerinden biri olan Fenebahçe Asbaşkanı İlhan Ekşioğlu'nun avutatı Ersan Şen, duruşma sonrasında paralel yapıya göndermede bulundu. Yurt dışına kaçan savcılara tepki gösteren Şen, "Bu dava, hukuka aykırılıkların tespiti açısından bir semboldür. Telefon dinlemelerinin hepsi hukuka aykırıdır. Ekşioğlu aleyhinde zerre somut bir delil yoktur. Suç örgütü kurmamış, yöneticiliğini yapmamıştır. Bu işler doğruysa bu davaları açanlar neredeler" dedi. Şen ayrıca, "İsviçre Savcılığı, Blatter ve Platini hakkında rüşvet soruşturması başlattı. Şimdi biz bu adamlara mı itibar edeceğiz" ifadesini kullandı.

TWİTTER'DAN MÜJDEYİ VERDİLER
Fenerbahçeli yöneticiler taraftarlara müjdeyi Twitter'dan verdi. İlhan Ekşioğlu, "Tüm camiamızın gözü aydın. Allahımıza şükürler olsun. Bugünleri de gördük", Murat Özaydınlı ise, "Dostlarımızın çektiği acılar, atılan iftiralar, birileri bunun hesabını vermeli..." dedi.

PEKER'E ONAMA TALEBİ
Savcı Mirza Coşkun mütalaasında sadece Giresun eski başkanı Olgun Peker ve Selim Kımıl'a tehdit ve sahte resmi belge temini suçundan verilen önceki hükmün onanmasını istedi. Bazı sanıklar ve avukatlarının duruşmaya katılmaması nedeniyle süre istendi.

FLAŞ GELİŞME YANKI UYANDIRDI
Yeniden görülen şike davasında dün yaşanan flaş gelişme dış basında da yankı buldu. Ünlü Fransız yayın organı L'Equipe, internet sitesinden haberi duyururken, Fenerbahçe'nin şike suçundan beraat edebileceğini ifade etti. Ayrıca Alman, İtalyan, Hollanda ve İngiltere'de internet siteleri de yaşanan gelişmeye geniş yer verdi.

SOSYAL MEDYADA TT OLDU
!
Savcı Mirza Coşkun'un şike davasında beraat istemi, sosyal medyada günün en çok konuşulan konusu oldu. Fenerbahçeli taraftarlar, "3 Temmuz'u Fenerbahçe kazandı" hasthag'ini Twitter'da Trending Topic (TT) yaptı. Sarı-Laciverti taraftarlar gün boyunca binlerce mesaj gönderdi.

BEŞİKTAŞ CEPHESİNDEN AÇIKLAMA GELMEDİ
3 TEMMUZ sürecinde yara alan kulüplerden biri olan Beşiktaş dün yaşanan gelişmeler karşısında sessiz kaldı. Savcı, dönemin asbaşkanı Serdar Adalı ve teknik direktörü Tayfur Havutçu hakkında da beraat istedi. Fakat Siyah-Beyazlı kulüpten konuyla ilgili hiçbir açıklama gelmemesi dikkat çekti.