Fener'in yeni sultanı

Çin ve Afrika'da bile internet siteleri Hollandalı golcünün İstanbul'a ayak basmasını ilk haber olarak duyurdu. L'Equipe "Sultanlar gibiydi" derken, Corriera dello Sport "Sultanlara yakışan bir karşılama oldu" ifadesini kullandı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Temmuz 2015 Güncelleme 14 Temmuz 2015, 00:58
Fener’in yeni sultanı

İÇİNDEKİLER

Robin Van Persie'nin İstanbul'a gelişi dünya basınında geniş yankı uyandırdı... Başta İngiltere, Hollanda, Fransa, Almanya ve İspanya'da gazeteler Hollandalı yıldıza geniş yer ayırırken, Çin ve Afrika'da bile internet sitelerinin yaşananları ilk haber olarak duyurması dikkat çekti. Fransa'nın L'Equipe gazetesi, Sarı-Lacivertli taraftarların Van Persie'ye gösterdiği ilgiye işaret ederek, "İstanbul'da kahramanlar gibi karşılandı" ifadesini kullandı. İtalya'nın Corriere dello Sport gazetesinin "Van Persie için sultanlara yakışır bir karşılama" başlığını attığı haberde, taraftarların havaalanında coşkulu bir şekilde karşıladığı Hollandalı futbolcunun fotoğrafları sunuldu. İspanya'nın Marca gazetesinde, Van Persie'nin "Fenerbahçe'de olmak bir onur" sözünün başlığa çıkarıldığı haberde, kalabalık bir taraftar topluluğu tarafından karşılanan futbolcunun havaalanında yaptığı açıklamalar ön plana çıkarıldı. Ayrıca havaalanındaki görüntülerine de yer verildi.

TARAFTARLAR ADETA ÇILGINLAR GİBİYDİ
İngiliz yayın kurumu BBC, Van Persie'nin İstanbul'a vardığında kahramanlara yakışır şekilde karşılandığını ifade ederek, yıldız futbolcunun taraftarların tezahüratları eşliğinde yaptığı konuşmaya yer verdi. Hollanda basını ise "İstanbul'da Van Persie çılgınlığı", "Van Persie'ye sıcak karşılama" başlıklarını tercih etti. Ülkenin en yüksek tirajlı gazetesi De Telegraaf, haberi spor sayfasının manşetinde kullandı. AD ise oyuncunun havaalanında çılgın taraftar topluluğunun tezahüratlarıyla karşılandığını yazdı. Ayrıca uçaktaki fotoğraflar da yayınlandı.

TARİHİ İMZA TÖRENİ BUGÜN 18.00'DE
İngiliz devi Manchester United'tan Fenerbahçe'ye transfer olan Robin Van Persie'nin günlerdir beklenen imza töreni bugün gerçekleşecek. Kulüpten yapılan açıklamaya göre saat 18.00'de Şükrü Saracoğlu Stadı'nda taraftara açık imza töreni düzenlenecek. Hollandalı yıldız ardından basın toplantı odasında soruları yanıtlayacak.

SICAK VE SEMPATİK
Öte yandan Van Persie dün sabah Ulus'taki Liv Hospital'de sağlık kontrolünden geçirildi. Yıldız futbolcu sıcak ve sempatik tavırlarıyla herkesin sevgisini kazandı.

SİZ ANCAK KARDEŞİ TATVAN PERSİE'Yİ GETİRİRSİNİZ
Fenerbahçe'nin transfer bombalarını art arda patlatması taraftarları adeta mest etti. Sarı-Lacivertli taraftarlar, Galatasaray ve Beşiktaş'ı ti'ye alan mesaj ve caps'lerle sosyal medyadan rakip taraftarlara göndermede bulunuyor.

BAŞROLDE TERRANEO
Caps ve mesajların başrolünde ise adı transfer profesörüne çıkan sportif direktör Giuliano Terraneo ve son transfer Robin Van Persie yer alıyor. Özellikle efsane çizgi film karakteri Tsubasa ve Terraneo'nun kullanıldığı caps, sosyal medyara paylaşım rekorları kırdı.

ESPRİLİ MESAJLAR
Abdurrahim Albayrak
ve Ali Dürüst'ün Van Persie transferine tepkisini esprili şekilde anlatan caps de ilgi odağı oldu.