Çılgın ve korkusuz

Panathinaikas ve Olympiakos arasındaki olaylı derbide rakip tribünün önüne gidip "aşağı gelin" işareti yapan Pereira, Porto'nun başındayken kendisini protesto eden taraftarlara poposunu göstermişti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Haziran 2015 Güncelleme 11 Haziran 2015, 00:00
Çılgın ve korkusuz

İÇİNDEKİLER

Uzun süren teknik adam arayışlarının ardından Fenerbahçe yönetiminin anlaşma sağladığı Vitor Pereira, Türk futbolseverlerin pek fazla tanımadığı bir isim... Portekizli hocanın Sarı-Lacivertli takımın başında başarılı olup olmayacağı bilinmez ama Türk futbolunda önemli bir iz bırakacağı kesin. Çünkü Vitor Pereira hem saha içinde hem de saha dışında sıradışı bir kişilik. Kulübede maçı adeta yaşayan ve hiç yerinde durmayan tecrübeli hoca, futbolcularıyla sürekli temas halinde. Fakat Pereira'yı asıl sıradışı kılan özelliği, çılgın ve bir o kadar da cesur oluşu. Bu sezon Olympiakos'u şampiyon yapan Portekizli teknik adam, ezeli rakipleri Panathinaikos ile yaptıkları maçtaki hareketleriyle dünya medyasına manşet olmuştu. Panathinaikos taraftarlarının, maç öncesi sahaya çıkan Olympiakos Başkanı Marikanis'e çok sayıda meşale atmasına sinirlenen Pereira güvenlik güçlerinin uyarısını dinlemeyip sahaya çıkmıştı. Tecrübeli hoca ardından da Pana'nın ünlü taraftar grubu 'Gate 13'ün önüne gidip eliyle "aşağıya gelin" işareti yapmıştı.

BASIN TOPLANTISINI TERKETMİŞTİ
VITOR Pereira'nın çılgınlıkları bununla da sınırlı değil... Başarılı hoca, Porto'yu çalıştırdığı dönemde deplasmanda Guimares ile oynanan maçta rakip takım taraftarlarının sözlü tacizine uğramıştı. Pereira bunun üzerinde Guimares tribünlerine poposunu göstermiş ve bu hareketin ardından maç karışmıştı. Pereira geçtiğimiz sezon ise Suudi Arabistan ekibi Al-Ahli'yi çalıştırırken kendisine sorulan soruya sinirlenip basın toplantısını terketmişti. Yıldız oyuncularıyla yaşadığı sorunlarla da sık sık gündeme gelen Portekizli teknik adam, disiplinsizliğe de asla taviz vermeyen bir isim.