Bir danayı devirdiler!

Ünlü et restorantı Nusr-et'in Ümraniye'deki organizasyonunda sabah kahvaltısı bile yaptırılmayan Beşiktaşlı futbolcular adam başı 4.5 kilo et yedi. Toplam pişirilen et 180 kiloyu buldu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Mayıs 2015 Güncelleme 09 Mayıs 2015, 01:26
Bir danayı devirdiler!

İÇİNDEKİLER

Şampiyonluk yarışında son 5 haftaya zirvede giren Beşiktaş zorlu maçlar öncesinde dün enerji depoladı!.. Sağlık kurulunun önerisi sonrası Siyah-Beyazlı takıma protein yüklemesi yapıldı. Ünlü et restoranı Nusr-et'in organizasyonunda Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri'nde teknik heyet, futbolcular ve sağlık ekibine tam anlamıyla et ziyafeti çekildi. TAKVİM'e özel açıklamalar yapan Nusret Gökçe, futbolcuların adam başı 4.5 kilo et yediğini ve dün pişirilen toplam etin 180 kiloyu bulduğunu söyledi. Yeni dün Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri'nde yaklaşık 1 dana devrildi!.. Beşiktaşlı futbolculara sağlık kurulu tarafından hazırlanan menüde etin dışında sadece salata servis edildi. Futbolcuların ekmek yemesine izin verilmezken, içecek olarak su ve meyve suyu tüketildi. Oldukça neşeli bir ortamda geçen et partisinde futbolcular tek tek mangalın başına geçerek etlerin pişmesine yardımcı oldu. Mangalın başında en uzun kalan futbolcu olan Demba Ba'nın "Şef etleri çabuk pişir, açlıktan ölüyoruz" esprisi kahkaha seslerinin yükselmesine neden oldu.

SON 5 MAÇTA NASIL BİR ETKİ YARATACAK?
BU sezon 3 kulvarda çok zorlu ve yorucu bir mücadele veren Beşiktaşlı futbolculara yapılan protein yüklemesinin son 5 maçta nasıl bir etki yaratacağı merak konusu... Uzmanlara göre protein yüklemesi sonrası vücut dışarıdan gelen mikroplarla daha rahat savaşıyor. Hücreler onarılıyor ve yenileniyor. Enfeksiyonlarla savaşan antikorları üretiliyor. Ayrıca hücre içi ve hücre dışı sıvıların dengede tutulmasını sağlanıyor.

HAYDİ BABA HAYDİ SUCUK
Ümraniye'de düzenlenen et partisinin en çok konuşulan ismi Demba Ba'ydı. Mangalın başına geçerek etleri çeviren Senegalli yıldızın, "Haydi baba haydi sucuk" diye bağırması gülüşmelere neden oldu. Demba Ba etleri çok büyük bir iştahla mideye indirdi.

180 KİLO ET YEDİLER
Beşiktaş futbol takımı dün Ümraniye' de bir oturuşta tam 180 kilo et yedi... Ortalama bir danadan 150 ile 190 kilo arasında et çıkıyor. Yani dünkü et partisinde 1 dana yenmiş oldu. Teknik direktör Slaven Bilic, "Etler çok lezzetliydi. Özellikle Demba Ba çok iştahlı yedi. Bakalım performansına nasıl yansıyacak" ifadesini kullandı.