Eczacı başımın tacı

Polonya'da düzenlenen Final-Four'daki ilk maçında Vakıfbank'ı deviren Eczacıbaşı Vitra dün de İtalyan ekibi Yamamay karşısında harika bir oyunla Avrupa'nın en büyüğü oldu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Nisan 2015 Güncelleme 06 Nisan 2015, 01:16
Eczacı başımın tacı

İÇİNDEKİLER

Helal olsun sana Eczacıbaşı Vitra... Voleybol DenizBank Kadınlar CEV Şampiyonlar Ligi'nde Eczacıbaşı Vitra şampiyon oldu. Temsilcimiz, final maçında İtalyan ekibi Unendo Yamamay3-0 yenerek mutlu sona ulaştı. Polonya'da düzenlenen organizasyonun ilk maçında Vakıfbank'ı devirmeyi başaran Eczacıbaşı Vitra finalde de harika bir performans sergiledi. Zorlu geçen ilk seti 25-22 almayı başaran Eczacıbaşı, 2. sette rakibi karşısında oyunu domine etti. Bu seti ise 25-20 almayı başan temsilcimiz, son sette de zorlanmadı. Direnci kırılan rakibi karşısında setin başlarında farkı açan ancak sonlara doğru farkın kapanmasına engel olamamasına karşın 3. ve son seti de 25-21 galip tamamladı. Maçı da 3-0 kazanan Eczacıbaşı Vitra, Avrupa şampiyonu oldu. Karşılaşma bitimiyle teknik heyet ve oyuncular müthiş bir sevinç yaşadı.

ARAYA SADECE RUS EKİBİ DİNAMO KAZAN GİREBİLDİ
Eczacıbaşı'nın dünkü büyük başarısıyla, kadınlar voleybolunda kulüpler bazındaki en büyük organizasyonda son 5 yılda 4. kez Türk takımları şampiyonluğa ulaştı. 2011'de Vakıfbank Güneş Sigorta, Rabita Bakü'yü, 2012'de Fenerbahçe, Cannes'i, 2013'te ise yine Vakıfbank, Rabita Bakü'yü yenerek Avrupa şampiyonu olmuştu. Geçen sezon ise Vakıfbank finale yükselmiş fakat Rus ekibi Dinamo Kazan'a boyun eğmişti.

BORA ÇETE/POLONYA