Olimpiyat'ta dev kapışma!

Kartal, heyecanın doruk noktada olduğu maçta 2 . yarının flaş ekibi Bursa'yı ağırlıyor. Beşiktaş koltuğu korumayı planlarken, Timsah da 3 puanı hedefliyor.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Şubat 2015 Güncelleme 15 Şubat 2015, 01:15
Olimpiyat’ta dev kapışma!

İÇİNDEKİLER

Türkiye'nin kalbi bugün Atatürk Olimpiyat Stadı'nda atacak... Geçen hafta deplasmanda Çaykur Rizespor'u 2-1 yenerek liderliği ele geçiren Beşiktaş ile Şenol Güneş'le her hafta daha iyi bir futbol sergileyen güçlü Bursaspor Atatürk Olimpiyat Stadı'nda saat 16.00'da kozlarını paylaşacak. Zirvenin kaderini etkileyecek olan bu maçı Mustafa Kamil Abitoğlu yönetecek. Demba Ba'lı Beşiktaş ile Fernandao gibi üst düzey bir golcüyü kadrosunda bulunduran Bursaspor'un oynayacağı maçın skoru Beşiktaş'ın yakın takipçileri Fenerbahçe ve Galatasaray'ı da çok yakından ilgilendiriyor.

BEŞİKTAŞ SAVUNMADA SIKINTI YAŞIYOR
RAKİBİYLE oynadığı son 9 maçtan 7'sini kazanan 1'ini kaybeden ve 1'inde de berabere kalan Beşiktaş ligin ilk yarısında Bursaspor ile deplasmanda oynadığı maçı Olcay Şahan'ın golüyle 1-0 önde kapatmayı başarmıştı. Beşiktaş'ta sarı kart cezalı Ersan ile İsmail , Motta, Cenk ve Milosevic yok. İstanbul'a 3 puan parolasıyla gelen Bursaspor'da ise Volkan Şen cezası sol bek Emre de sakatlığı nedeniyle oynamayacak.

GÖZLER KRALLARIN KAPIŞMASINDA
BEŞİKTAŞ ile Bursaspor arasında oynanacak kritik maçta gözler Demba Ba ile Fernandao'nun üzerinde olacak. Son 3 lig maçını boş geçmeyen Beşiktaş'ın Senegalli yıldızı Demba Ba, 11 golle takımının en büyük kozu. Demba Ba, Beşiktaş'ta 27 resmi maçta 20 kez fileleri havalandırarak, kariyerinin en golcü sezonuna imza attı. Bursaspor'un Brezilyalı oyuncusu Fernandao ise 13 golle gol krallığı yarışında zirvede yer alıyor. Fernandao, Beşiktaş'a da gol atarsa üst üste 9. maçında gol sevinci yaşayacak.

BEŞİKTAŞ'TA 5 OYUNCU SINIRDA
KARTAL' da 5 oyuncu sarı kartta ceza sınırında bulunuyor. Demba Ba, Oğuzhan, Serdar, Tolga ve Necip'ten kart gören cezalı olacak.

İŞTE BİLİC'İN İMHA PLANI:
BEŞİKTAŞ'ta Teknik Direktör Bilic Bursaspor'u yıkmanın planlarını yaptı. Kartal özellikle orta alanda rakibe adama adam pres uygulayacak ve Bursaspor'un etkili forvetlerinin topla buluşmasını engelleyecek. Bilic top Beşiktaş'ta olduğunda ise isabetli paslarla rakip ceza sahasına yüklenmeyi hedefliyor. Bilic Gökhan ve Olcay'dan hem forvetteki Demba Ba'yı desteklemelerini, hem de ceza sahası dışından etkili şutlar atmalarını istedi.

ŞENOL GÜNEŞ'İN EN BÜYÜK KOZU KANATLAR OLACAK
Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Beşiktaş'ı kanat akınlarıyla vurmayı planlıyor
Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Beşiktaş'ı kanatlardan vurmak istiyor. Bakambu ve Ozan Tufan'a güveniyor. 2 futbolcunun özellikle Fernandao'yu golle buluşturmasını planlayan Şenol Güneş Tolga'nın yan toplarındaki zaaflarını da değerlendirmek istiyor. Ayrıca futbolcularından kaleye sık sık şut atmasını isteyen tecrübeli teknik direktörün ölü toplara çok güvendiği ve özel bir çalışma yaptırdığı ortaya çıktı.