İşte yabancı devrimi!

1) 18'e veya 11'e istenildiği kadar yabancı alınabilecek. 2) Kadroda en az 5 altyapı oyuncusu bulundurulacak. 3) Kadrodaki yerli sayısı 10'un altına inmeyecek. 4-Yeni yabancılardan yaşı 25'in üzerindekilerin en az 5, 30'un üzerindekilerin 10 kez milli olması gerekecek

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Aralık 2014 Güncelleme 23 Aralık 2014, 01:59
İşte yabancı devrimi!

İÇİNDEKİLER

Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören önceki gün yaptığı açıklamada, yeni sezondan itibaren yabancı statüsünde büyük değişiklikler olacağının sinyallerini verdi. TAKVİM, Futbol Federasyonu'nun uzun süredir üzerinde çalıştığı yeni yabancı projesini araştırdı ve çok çarpıcı gerçeklere ulaştı.

ALTYAPI ZORUNLULUĞU GELİYOR
Eğer son dakikada bir değişiklik olmazsa yeni sezonda yabancı sınırı kalkacak ve adeta devrim niteliğindeki 'sınırsız yabancı' kuralı hayata geçecek. Fakat Futbol Federasyonu kulüplere birçok yeni kriter getirecek. Yeni sezondan itibaren kulüpler sahada veya kulübede istediği kadar yabancı oyuncuya forma verebilecek. Ancak kulüplerin kadrolarında (23 veya 25 kişiyle sınırlı tutulabilir) en az 10 yerli oyuncu bulundurması zorunlu olacak. Bu 10 yerli futbolcunun da en az 5'inin alt yapıdan yetişmesi gerekecek.

MİLLİLİK KRİTERLERİ DE OLACAK
Kulüpler ayrıca kafasına göre, her istediği yabancı futbolcu transfer edemeyecek... Daha önce Premier Lig'de uygulanan milli olma kriteri gündeme gelmiş fakat TFF Başkanı Yıldırım Demirören, "Bu durumda Melo gibi kaliteli yabancılar bile Türkiye'ye gelemez" demişti. Üzerinde çalışılan projeye göre, yabancı oyuncuya Premier Lig'dekine göre şartları yumuşatılmış 'millilik kriteri' getirilecek.

G.AMERİKALI STARLAR ARTIK ZOR
Yaşı 25'in üzerinde olan yabancı futbolcuların en az 5, 30'un üzerinde olanların ise en az 10 kez milli olmaları gerekecek. Eğer bu kriter hayata geçerse, özellikle Brezilyalı ve Arjantinli yıldızların ülkemize gelmesi bir hayla zorlaşacak.