Volkanik patlama

Millilerimiz, Avrupa Şampiyonası Elemeleri'ndeki kritik maçta Kazak engelini Burak (2) ve Serdar Aziz ile geçti. Tatsız başlayan gece mutlu bitti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Kasım 2014 Güncelleme 17 Kasım 2014, 01:24
Volkanik patlama

İÇİNDEKİLER

Maçtan önce tribünlerdeki taraftarlar, Volkan Demirel'e küfür etti. Bunun üzerine ilk 11'de olan Volkan stadı terk etti. Kazakistan maçı bu atmosferde başladı ama rakibimizi 3-1 yenmeyi başardık. Maça tempolu başlayan Türkiye, yoğun presle Kazaklar'ı çözdü! İlk tehlikeli atağımız, 22. dakikada Ozan Tufan ile geldi. Genç oyuncunun sert şutu az farkla auta gitti. Bir dakika sonra ise Burak mutlak bir golden yararlanamadı. Kale dibinde topu önünde bulan golcü, etrafında kimse olmamasına rağmen topu ağlara gönderemedi. Taraftarların desteğiyle tempomuz daha da arttı... 26. dakikada Burak Yılmaz, ceza sahası içinde yerde kalınca hakem penaltı noktasını gösterdi. Burak Yılmaz yerden düzgün bir vuruşla top ve kaleciyi ayrı köşeye göndererek penaltıyı gole çevirdi.

ARENA'DAKİ KAPANIŞ GOLÜ KAZAKİSTAN'IN PENALTISI
3 DAKİKA sonra farkı 2'ye çıkarttık. Volkan Şen'in göğsüyle indirdiği topu Burak bekletmeden düzgün bir vuruşla ağlara gönderdi: 2-0. 69. dakikada kaleciyle karşı karşıya kalan Burak Yılmaz topu ağlarla buluşturamadı. 82'de Serdar kornerden gelen topu kafayla ağlara gönderdi. 87'de ise Kazaklar Samedov'un penaltısıyla farkı 2'ye çıkardı.

BURAK ÇOK KAÇIRDI
TÜRKİYE Kazakistan'ı yenerek çok kritik bir 3 puanı hanesine yazdırdı. A Milli Futbol Takımımız'ın yıldız golcüsü Burak Yılmaz, çok iyi oynadığı maçta 2 net gol pozisyonundan da yararlanamadı. İlk yarıda kale dibinden kaçıran Burak, ikinci yarıda da kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonu değerlendiremedi. Buna rağmen Galatasaray'ın yıldız ismi dün geceyi 2 golle tamamladı.

424 GUN SONRA ARENA'DA
Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, 424 gün sonra Türk Telekom Arena'ya geri döndü. Terim, Galatasaray'daki görev süresinde Türk Telekom Arena'ya ligde son kez, 13 Eylül 2013 tarihindeki Antalya maçında çıkmıştı.

HER MAÇIMIZI KAZANACAĞIZ
TÜRKİYE'nin yıldız isimlerinden Olcay Şahan, Kazakistan galibiyetinden sonra iddialı açıklamalar yaptı. Olcay, "Biz Türkiye'yiz. Daha oynanmamış maçlarımız var. O maçlarımızı kazanırsak her an herşey değişebilir" dedi.