Utanılacak bir şey yapmadık

Bu göreve şikayet etmeye veya bahane üretmeye gelmediğini söyleyen tecrübeli hoca, "Sorunların hepsini halledeceğiz, halletmeliyiz. Başımızı öne eğecek bir şey yapmadık" dedi... Terim, Almanya örneğini verip devşirme oyuncuya yeşil ışık yaktı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Kasım 2014 Güncelleme 16 Kasım 2014, 01:57
Utanılacak bir şey yapmadık

İÇİNDEKİLER

Terim'den önemli mesajlar... Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Kazakistan maçı öncesi flaş açıklamalar yaptı. İşte İmparator'un Kazak sınavından, Brezilya yenilgisine yönelik eleştirilere kadar birçok konudaki önemli sözleri: "3 puanı alarak yeni bir başlangıç istiyoruz. Açıkcası Milli Takım'da böyle bir dönemi yaşadığımı da hatırlamıyorum. Bizim de hoşumuza gitmiyor. Milli Takım'ın iyi, istenilen ve arzu edilen bir oyunla 3 puanı alacağına inanıyorum. Ondan sonra da tablonun, düşüncelerin ve ümitlerin değişeceğine yürekten katılıyorum. Kazakistan, fizik yapısı güçlü, aşağı yukarı her takıma da gol atan bir rakip. Takım-ı mızın kendisine olan güvenini sahada 3 puanla ifade etmesi, iyi takım olduğunu göstermesi gerekiyor. İnşallah ondan sonra olaylara çok daha geniş açıdan, daha ümitli bakacağız. Kimin canı yanarsa, bir başkasının canını yakmaya çalışıyor. Tek başına federasyon, ben ya da oyuncular suçlu olabilir mi? Biz, Brezilya ile berabere kalsak ve kendimizi kandırsak daha mı doğru."

BREZİLYA MAÇINI İLERİDE ÇOK DAHA İYİ ANLAYACAĞIZ

"Başarıyı en çok isteyen de federasyon, oyuncular ve bizleriz herhalde. Değiştirmek için geldik ve değiştireceğiz inşallah. Benim, 'ne yapalım kardeşim, bu kadar...' dediğimi hiç duymadınız herhalde. Ben buraya şikayet etmeye, bahane üretmeye gelmedim. Hepsini halledeceğiz, halletmeliyiz. Kimse bizden daha zeki veya daha cesur değil. Başımızı öne eğmenin gereği yoktur. Utanacak bir şey yapmadık. Kalbimize, beynimize, ruhumuza ve gerçeğe hitap eden çok güzel bir maç olduğunu söyleyip, ileride belki çok daha iyi anlayacağız Brezilya karşılaşmasını."

KENDİSİNİ TÜRK HİSSEDEN HERKES TÜRK'TÜR!

"Almanya maçını seyrederken önceleri 5-6 tane olan devşirme oyuncu sayısının, 8-9'a vardığını gördüm. CebelitarıkErmenistan'ı, Portekiz'i izliyorum. Hepsinde yeni bir arayış var. Ama kurallar bize uymuyor. Kanunlarımızda 5 sene gibi bir süre var. En sonunda bir de F-I FA'nın koyduğu 5 sene süresi var. Biz diyoruz ki, global dünyada bu çok tuhaf bir şey değil. Kendi oyuncularımıza da güveniyoruz. Kendisini Türk hisseden herkes Türk'tür."

KAZAKLAR'I KONUŞALIM

FATİH Terim'le birlikte gazetelerin karşısına çıkan İsmail Köybaşı, Kazakistan maçının önemini anlattı. Yıldız futbolcu, "Brezilya maçını konuşmamız değil, Kazakistan karşısında alacağımız galibiyete odaklanmamız lazım. Hepimiz için bu maç çok önemli. Motivasyonumuz iyi durumda. Alacağımız galibiyetler bizde özgüven oluşturacaktır" dedi.

11'DE 7 DEĞİŞİKLİK

Brezilya
ile oynanan hazırlık maçında 4-0'lık ağır bir yenilgi alan Milli Takımımız bu akşam Kazakistan karşısına farklı bir 11'le çıkacak. Dünkü basın toplantısında kadroyu açıklayan Fatih Terim, Brezilya karşılaşmasından farklı olarak Gökhan Gönül, Serdar Aziz, Caner, Selçuk İnan, Volkan Şen, Olcay ve Burak'a forma verecek.

HAZIRLIKLAR TAMAM

Dün yaptığı son idmanda Kazakistan hazırlıklarını tamamlayan Milli Takımımız'da morallerin yükseldiği gözlendi. Futbolcularıyla yaklaşık 15 dakika süren bir toplantı yapan Fatih Terim, "Yeni bir başlangıç yapmak elimizde. Bugüne kadar konuşulanları unutun. Kazakistan maçını kazanarak güzel bir fırsat yakalayabiliriz. 90 dakika bunun bilincinde olun" ifadesini kullandı.