1.8 milyarlık realite

Real Madrid her sezon en pahalı transferi gerçekleştirme geleniğini bu sene de sürdürdü ve Kroos'un ardından 80 milyon Euro'ya James Rodriguez'i de aldı. Dünya devinin kadro değeri şimdiren 616.5 milyon Euro'yu geçti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Temmuz 2014 Güncelleme 24 Temmuz 2014, 00:54
1.8 milyarlık realite

İÇİNDEKİLER

Her sezon olduğu gibi bu sene de transfer şampiyonu kuşkusuz Real Madrid... Zira Real Madrid sadece futbolcunun bonservisine 110 milyon Euro ödeyecek.. Böylece Dünya devi Real Madrid'in kadro değeri 616.5 milyon Euro'ya çıkmış olacak.

"KADRODA YOK YOK!"
Real Madrid, Alman yıldız Toni Kroos'un ardından ikinci transferi James Rodriguez'in transferi konusunda Monaco Kulübü ile anlaşma sağlandığını duyurdu. 2014 Dünya Kupası'nda Kolombiya forması altında sergilediği performansla alkış alan 23 yaşındaki yıldızın bonservis bedeline ilişkin bilgi verilmedi ama İspanyol basını, Madrid temsilcisinin kasasından 80 milyon Euro çıkacağını iddia etti. Real Madrid, bu transferle birlikte ulaşılması oldukça güç bir rekorun da sahibi oldu. Sadece Kroos ve Rodriguez için 110 milyon Euro'yu gözden çıkaran La Liga kulübü, transfer dönemlerinde yaptığı harcamalar ile 'dünyanın en değerli futbol kulübü' unvanını da fazlasıyla hak ettiğini kanıtladı. Öyle ki Real Madrid, A takım kadrosunda yer alan 23 futbolcu için 616.5 milyon Euro (1 milyar 750 bin TL) bonservis bedeli ödedi.

REAL'İN EN PAHALI FUTBOLCUSU DA RONALDO!
Altyapısından yetişen Casillas, Jesus Fernandez, Nacho Fernandez ve Jese'nin bonservisi için gider kalemi oluşmayan İspanyol devi, geriye kalan 19 oyuncunun her biri için ortalama 32.5 milyon Euro verdi. Listenin ilk sırasını ise Ronaldo-Gareth Bale ikilisi paylaştı. Portekizli yıldız, 2009 yılında 94 milyon Euro M.United'dan transfer edildi. Bale de Eylül 2013'te 94 milyon Euro'ya Madrid'e imza atmıştı.

SON KRAL RODRiGUEZ

Porto forması altında geçirdiği 3 sezonda 104 maça çıkan ve 32 gol-21 asistlik katkısıyla Kolombiya milli takıma yükselen James Rodriguez, Brezilya'da düzenlenen turnuvada kendisine güvenenleri mahcup etmedi. Dünya Kupası'nı 6 gol ve 2 asistle tamamlayan genç futbolcu, "Altın Ayakkabı Ödülü" nün sahibi oldu. Real Madrid de her sene en pahalı futbolcuyu alma geleneğini bozmadı ve Rodriguez'i kaptı.