Fener için kritik gün

F.Bahçe'de tüm gözlerin çevrildiği İsviçre Federal Mahkemesi'nin süreci bugün başlıyor. Sarı-Lacivertliler'in talebini UEFA'ya bildiren mahkeme gelecek olan cevaba göre yolunu çizecek. Lozan'daki karar Fener'in durumunu belirleyecek.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Temmuz 2014 Güncelleme 03 Temmuz 2014, 00:52
Fener için kritik gün

İÇİNDEKİLER

Fenerbahçe'de gözler İsviçre'nin Lozan kentine çevrildi. Sarı-Lacivertli yönetimin İsviçre Federal Mahkemesi'ne başvurmasının ardından girilen süreçte en kritik dönemeç başlıyor. UEFA'nın verdiği, CAS'ın da onayladığı Avrupa'dan men cezasında yürütmenin durdurulmasını isteyen Sarı-Lacivertliler'in talebini UEFA'ya bildiren İsviçre Federal Mahkemesi gelecek olan cevaba göre yolunu çizecek. Federal mahkeme, UEFA'nın yaptığı savunma ve F.Bahçe'nin başvurusuna cevabını Sarı-Lacivertliler'e iletecek. F.Bahçe'nin hedefinin ara karar çıkararak Şampiyonlar Ligi'ne gitmeye çalışmak olacağı öğrenildi.

FENERBAHÇE'NİN METNE CEVAP HAKKI VAR
Fenerbahçe'nin avukatları karşı savunmalarını yaparken yeniden yargılama kararını ve CAS kararındaki lehlerine sonuçları İsviçre Federal Mahkemesi'ne sunacak. Buradaki en önemli noktanın UEFA'nın yürütmeyi durdurma talebi ile ilgili vereceği cevap olacak. Fenerbahçe'nin UEFA'nın hazırladığı metne cevap hakkı bulunuyor. Eğer Sarı- Lacivertliler bu hakkını kullanırsa 3-4 günlük bir uzama yaşanacak. Cevap hakkı kullanılmazsa top İsviçre Federal Mahkemesi'ne geçecek.

MAHKEME DAVAYLA İLGİLİ TAKVİMİ BELİRLEYECEK
Federal Mahkeme bu aşamadan sonra davayla ilgili kendi takvimini belirleyecek. Fenerbahçe hakkındaki kararın Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme tura çekimi olan 18 Temmuz'a kadar verilmesi bekleniyor. Fenerbahçe heyetinde Lozan'da Başkan Aziz Yıldırım'ın yanı sıra yönetici Deniz Tolga Aytöre ve Mahmut Uslu da bulunuyor. Bu arada Martens Hukuk Bürosu'ndan temsilciler de gelişmeleri takip ediyor.

BAĞIMSIZ BİR MAHKEME
İsviçre Federal Mahkemesi; UEFA Disiplin Kurulu, Tahkim Kurulu ve CAS'tan farklı bir özelliğe sahip. Bu mahkemenin en büyük özelliği bağımsız olması. Bu yüzden değerlendirmeler UEFA ve CAS'tan daha farklı olacak. UEFA'dan gelecek cevap yazısına göre bir değerlendirme yapacak olan bu mahkeme Fenerbahçe'nin kaderini tayin edecek.