Fransa'ya çeyrek altın!

Emenike ve Yobo'lu Nijerya karşısında beklenen futbolu oynayamayan Fransa, çok başarılı bir maç çıkaran Enyeama'nın 79. dakikadaki büyük hatasında Pogba ile öne geçti. Griezmann skoru belirledi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Temmuz 2014 Güncelleme 01 Temmuz 2014, 00:03
Fransa’ya çeyrek altın!

İÇİNDEKİLER

Fransa zor da olsa turladı... Grupta 3'te 3 yaparak 2014 Dünya Kupası'nın favorileri arasına giren Didier Deschamps'ın ekibi 2. tur maçında Emenike ve Yobo'lu Nijerya'yı 2-0 yenip adını çeyrek finale yazdırdı. Maçın 15. dakikasında Benzema, yerden ceza sahası dışına topu çevirdi, ceza yayının hemen içinde seken topa Giroud'nun gelişine vuruşunda top yandan auta gitti. 18. dakikasında Emenike topu filelere gönderdi. Ama hakem ofsayt gerekçesi ile golü saymadı. 22. dakikada müthiş bir pozisyon yaşandı. Sağ kanatta topla buluşan Valbuena'nın ceza sahası içine ortasında Pogba penaltı noktasının hemen sağında gelişine müthiş bir vole vurdu. Ama kaleci Enyeama aynı güzellikte kurtardı.

NİJERYA GOLE ÇOK YAKLAŞTI AMA...
44. dakikada Emenike ceza sahasına girmeden çok sert vurdu, Lloris üzerine gelen topu karşıladı. Ve ilk yarı 0-0 sona erdi. 64. dakikada Nijerya gole çok yaklaştı. Ceza sahasının sağ çaprazında Odemwingie'nin etkili vuruşunu Lloris mükemmel çıkardı. 70. dakikada Benzema vurdu, Enyeama'dan seken topu Moses çizgiden çıkardı.

ENYEAMA'DAN TARİHİ BİR HATA
Cabaye 76. dakikada ceza sahası dışından çok sert vurdu, top üst direkte patladı. 3 dakikada sonra Fransa golü buldu. Köşe vuruşunda maçın yıldızlarından Enyeama topu elinden kaçırdı. Pogba kafayla golü attı: 1-0. Bu golün ardından tüm riskleri alan Nijerya 90+2'de kalesinde 2. golü gördü. Griezmann skoru belirledi: 2-0.

FRANSA ZAFERİ KUTLADI!
Paris'te sokakları dolduran taraftarlar, Dünya Kupası'nda Fransa'nın Nijerya'yı 2-0 yenerek çeyrek finale çıkması sonrası büyük sevinç yaşadı. Taraftarlar hep bir ağızdan Fransa Milli Marşı'nı okuduktan sonra dağıldı.