Fenerbahçe'den dev yumruk!

İsviçre Federal Mahkemesi bugün yapılması gereken duruşmayı şike soruşturmasının başladığı tarih olan 3 Temmuz'a aldı. Eğer F.Bahçe bu tarihte ara karar çıkartıp "Şampiyonlar Ligi vizesi" alırsa, hem UEFA'ya, hem de G.Saray'a büyük bir darbe indirecek...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Haziran 2014 Güncelleme 25 Haziran 2014, 02:07
Fenerbahçe’den dev yumruk!

İÇİNDEKİLER

Fenerbahçe'nin gözü artık Avrupa'da!.. Şike davasında yeniden yargılanma kararı verilmesinin ardından Sarı-Lacivertliler, Şampiyonlar Ligi'ne katılmak için çok daha güçlü bir şekilde saldırmaya başladı. Fenerbahçe yönetiminin, 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin yeniden yargılanma ile ilgili metnini 3 dile çevirerek dün İsviçre Federal Mahkemesi'ne gönderdi. Mahkeme de bunun üzerine flaş bir karara imza atarak 25 Haziran'da yani bugün yapılması gereken duruşmayı şike soruşturmasının başladığı tarih olan 3 Temmuz'a erteledi.

FENERBAHÇE İÇİN 3 İHTİMAL KONUŞULUYOR
İsviçre Federal Mahkemesi'nden Şampiyonlar Ligi için olumlu bir karar bekleyen Fenerbahçe için 3 ihtimalin gündemde olduğu konuşuluyor. İlk ihtimale göre, İsviçre Federal Mahkemesi davayı reddedebilir. UEFA'nın yerel yargılamanın yeniden yapılması kararına rağmen iç hukukunu devreye sokarak İsviçre Federal Mahkemesi'ni etkileyebileceği ve davanın örtbas edilebileceği belirtiliyor.

TEDBİRLİ OLARAK AVRUPA YOLU AÇILABİLİR
İkinci ihtimal ise davanın eylül ayına ertelenmesi. Bu durumda Fenerbahçe yine Avrupa'ya gidemeyecek. Fakat UEFA olası bir tazminatın önüne geçmek için yeni bir teklif sunacak. Son ihtimal de mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı vermesi. Bu durumda UEFA nezninde yeni bir soruşturma başlatılacak fakat Fenerbahçe geçen sezon ön elemede olduğu gibi tedbirli olarak Şampiyonlar Ligi'ne alınacak.

CİMBOM'A ÖN ELEME YOLU GÖZÜKEBİLİR
Eğer bu ihtimal gerçekleşirse Kanarya direkt olarak gruplara kalacak, Galatasaray iki ön eleme oynayacak. Beşiktaş ise Avrupa Ligi'nin yolunu tutacak. Öte yandan Fenerbahçe'nin çalıştığı Martens Hukuk Bürosu avukatlarının F.Bahçe yönetimine, "UEFA'nın kararında usul olarak hatalar var. Bu nedenle İsviçre Federal Mahkemesi'nin kararına göre geri adım atabililer" raporunu verdiği öğrenildi.