Kupa Aslanı

Kupayı en çok müzesine götüren ancak 9 yıldır Ziraat Türkiye Kupası'na hasret olan Cimbom, Konya'da Es-Es'i Sneijder'in golüyle yenerek mutlu sona ulaştı. Mancini'nin öğrencileri böylece sezonu kupasız kapatmamış oldu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Mayıs 2014 Güncelleme 08 Mayıs 2014, 02:27
Kupa Aslanı

İÇİNDEKİLER

Aslan Türkiye Kupası'nın sahibi oldu... Şampiyonluğu Fenerbahçe'ye kaptırdıktan sonra hedef olarak Türkiye Kupası ve Şampiyonlar Ligi'ni belirleyen Cimbom, bunlardan ilkini başardı.

İŞTE KUPA TÖRENİ




ASLAN MAÇA ÇOK HIZLI BAŞLADI
Konya'daki finali 1-0 kazanan Galatasaray, 9 yıl aradan sonra taraftarına Türkiye Kupası mutluluğu yaşattı. Sarı-Kırmızılılar, Konya'daki finale hızlı başlayan taraftı.

9. dakikada Galatasaray çok etkili geldi... Selçuk İnan yakın mesafeden vurdu. Top defansa çarptı, dönen topa Sabri vurdu yine defans çarpan top kornere gitti. 15'te Burak Yılmaz'ın kullandığı frikiği Boffin çok iyi çeldi. 21'de Telles'in kale önüne kestiği ortaya kale dibinde Burak Yılmaz dokunamadı. İlk yarı golsüz beraberlikle sonuçlandı. İkinci yarıda iki takım da yine risksiz futbolu tercih etti.

Seramonide Melo kriziSeramonide Melo krizi

Eskişehir de Galatasaray da öncelikle gol yememeyi düşündü. 56. dakikada kornerden yapılan ortada Eskişehir gole çok yaklaştı... Chedjou'nun ters vuruşunda Yekta çizgiden topu çıkardı...

İLK YARININ GENİŞ ÖZETİ

http://www.takvim.com.tr/webtv/video-spor/video/galatasaray-eskisehirspor-ilk-yarihttp://www.takvim.com.tr/webtv/video-spor/video/galatasaray-eskisehirspor-ilk-yari

HOLLANDALI FARKI
70'te Galatasaray belki de hiç baskın oynamadığı anda golü bulmayı başardı. Sarı-Kırmızılılar'ın atağında topu önünde bulan Selçuk İnan, yere düşmesine rağmen karambolde topu Sneijder'a aktardı. Hollandalı oyuncu Boffin ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu ağlara göndererek takımını öne geçirdi.

2. YARININ GENİŞ ÖZETİ



2005'TEN SONRA YİNE MUTLU SON
Kalan dakikalarda iyi takım savunması yapan ve süreye oynayan Galatasaray istediğini almayı başardı. Cimbom son olarak 2005 yılında kazandığı Türkiye Kupası'nı dün müzesine taşıyarak 9 yıllık suskunluğunu da bozmuş oldu. Galatasaray, 15 defa ile Türkiye Kupası'nı en çok kazanan takım konumunda. Mancini öğrencileri şimdi ligi 2. bitirmek istiyor.