Karadeniz'de gemileri battı

61. dakikada Chedjou ile öne geçen Aslan, Umut ve Sneijder ile yüzde 100 iki golü kaçırdı. Cezayı ise 85'te penaltıdan Rizeli Kweuke kesti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Mart 2014 Güncelleme 03 Mart 2014, 02:21
Karadeniz’de gemileri battı

İÇİNDEKİLER

Galatasaray şampiyonluk yolunda çok kritik 2 puan bıraktı... Sarı- Kırmızılılar, düşme hattındaki rakibi karşısında özellikle Drogba'nın olmamasından dolayı sıkıntı çekti. Burak ve Umut ikilisi ile pozisyona girmekte zorlanan Galatasaray ilk yarıda tehlikeli bir atak geliştiremedi. 6. dakikada Alex sol kanattan bindridikten sonra ortasını kesti. Burak'tan önce Görkem müdahale etti ve topu kornere attı. 16'da Sneijder'ın ara pasında Burak kaleciyle karşı karşıya kaldı. Vuruşunda top kalecide kaldı. 33'te Rizespor çok etkili geldi. Abdi sol kanattan sıfıra kadar indi, yaptığı ortayı Muslera zorlukla çeldi.

BURAK YILMAZ RÖVAŞATA DENEYİNCE GOL KAÇTI!
48. DAKİKADA bu kez Galatasaray gole yaklaştı. Selçuk'un pasında ceza sahasında topla buluşan Burak, rahat pozisyonda rövaşata deneyince ve top üstten auta çıktı. 61'de Sneijder'in kornerinde Chedjou kafa vuruşuyla golü buldu ve Galatasaray'ı öne geçirdi: 1-0.
72'de ise Umut Bulut imkansızı başardı. Tecrübeli golcü yüzde yüzü kaçırdı...


MUSLERA TEVFİK'İ DÜŞÜRDÜ... PENALTI
80'DE Yekta Kurtuluş, Umut, Sneijder üçgeniyle Galatasaray rakip ceza sahasına harika girdi. Sneijder'in vuruşunda top direği yalayarak dışarı çıktı. 85'te Rizeli Tevfik ceza sahası içinde Muslera tarafından düşürüldü. Maçınhakemi penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Kweuke mücadelenin sonucunu belirledi: 1-1.

SELÇUK AKHİSAR'A KARŞI YOK
Galatasaray'a kaptan Selçuk'tan kötü haber... Kaptan, gelecek hafta oynanacak Akhisar Bld. maçında forma giyemeyecek. Tecrübeli futbolcu, Rize'de ilk yarıda gördüğü sarı kartla cezalı duruma düştü.

DİNLEMEDİ AMA ATTI!
Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Uğur Tütüneker, penaltıyı Ali Adnan'ın kullanmasını isterken, Kamerunlu golcü Kweuke topu arkadaşına vermedi. Penaltıyı kullanan Kweuke'ye oldukça sinirlenen Tütüneker, atış esnasında yedek kulübesine oturdu. Atışı gole çeviren Kweuke maçın ardından yaptığı basın açıklamasında, "Kendimi iyi hissediyordum ve kullandım" dedi. Penaltı golünden sonra tecrübeli teknik adam ise herhangi bir açıklama yapmadı

KORNERDEN ATILAN İLK GOL!
GALATASARAY bu sezon bir ilki başardı! Sarı-Kırmızılılar, 23 hafta sonunda dün ilk kez kornerden gol attı. Cimbom'un Rize'de golünü atan Chedjou topu kafayla ağlara gönderdi.

SADECE ARIBOĞAN!
Şampiyonluk yolunda hayati önem taşıyan Rize maçında G.Saray'ın protokol tribününde sadece Lütfü Arıboğan olması dikkatlerden kaçmadı. Bülent Tulun deplasmanlara gelmeyecek.