Yeni bir Terim gelmez

TSYD panelinde konuşan A Milli Takım teknik patronu Fatih Terim, "Türk Futbolunun geleceğini inşa etmek için bilimsel bir çalışma yapıyoruz. Sadece 2016'yı değil, uzun yıllar kalıcı olacak bir planlama içindeyiz" dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Ocak 2014 Güncelleme 12 Ocak 2014, 00:44
Yeni bir Terim gelmez

İÇİNDEKİLER

A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, asıl hedefinin günlük başarılar değil, uzun yılları kapsayan bir çalışma yapmak olduğunu söyledi. Terim, Türkiye Spor Yazarları Derneği'nin seminerinde konuşan "Futbolumuzun milli patronundan yol haritası" konulu panele katıldı. Terim bir gazetecinin "Teknik direktör yetiştirecek misiniz?" sorusu için "Yeni bir Fatih Terim bekliyorsanız olmaz. Ya Fatih Terim'i geçer ya Fatih Terim olmaz. Herkesin uygulaması değişiktir. Şunu yetiştirdim demek olmaz. Ama yaptığım uygulamalarla bir çok teknik adam şu an bir çok büyük takımın başında. Yurt dışına hoca ihraç etmeliyiz" dedi. İşte Terim'in açıklamaları: Ülkemize zaman kazandırmak adına önümüzdeki 2016 Avrupa Şampiyonası'na katılmaya hak kazanmak için elimizden geleni yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın ama asıl hedefimiz günlük başarılar değil, uzun yılları kapsayan bir çalışma yapmak.

VARDAR UNUTULMADI
Fatih Terim 6. yıl önce hayatını kaybeden G.Saray Medya Direktörü Turgay Vardar'ın eşi Hülya Vardar'a ise bir plaket verdi.

TÜRKİYE İÇİN DEVRİM ZAMANI

FATİH Terim Türk futbolu için bir devrim yapmayı hedeflediklerini belirterek Artık birlikte Türk futbolunun geleceğini inşa edebilmek için devrim zamanıdır. Bu süreçteki en önemli silahım sabır ve azim. Pansuman yapmayı sevmiyorum, yapmadım. Sorunları mümkünse temelinden çözmeye kararlıyım. Ama bunun için herkesten biraz sabır bekliyorum" ifadesini kullandı.