Potuk'un intikamı

Sezon başında Alper Potuk ile anlaşan fakat Eskişehirspor'un genç yıldızı Fenerbahçe'ye vermesiyle şok olan Galatasaray rövanşı aldı ve Tarık Çamdal ile 4.5 yıllık sözleşme imzaladı. Eskişehir cephesi olayın 'etik dışı' olduğunu savunurken, Cimbom, "FIFA kurallarına göre hareket ettik" görüşünde

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Aralık 2013 Güncelleme 26 Aralık 2013, 00:55
Potuk’un intikamı

İÇİNDEKİLER

Ve Cimbom, Tarık Çamdal'ı kaptı!.. Galatasaray yönetimi uzun süredir peşinden koştuğu genç yıldızla 4.5 yıllık sözleşme imzaladı. İmzanın atıldığını Türkiye'ye ise Eskişehirspor duyurdu... Kırmızı-Siyahlı kulübün basın sözcüsü Bekir Sıtkı Saraç, "Tarık'ın Galatasaray ile görüştüğü ve bu kulübe imza attığını duyduk. Galatasaray'ı spor ahlakına sığmayan bu davranışından dolayı kınıyoruz" ifadesini kullandı. Galatasaray cephesi ise etik dışı bir davranışın söz konusu olmadığı görüşünde. Sarı- Kırmızılı yöneticiler, "FIFA kurallarına göre bir futbolcu ile sözleşmesinin biteceği süreden 6 ay önce görüşme yapılabiliyor. Bu kuralları biz değil FIFA koydu. Her şey kurallar dahilinde yapılıyor" ifadesini kullandı. Tarık Çamdal'ın imzası Galatasaray kulislerinde, "Eskişehirspor'dan rövanşı aldık" şeklinde yorumlandı. Hatırlanacağı gibi Sarı-Kırmızılılar sezon başında Alper Potuk'un transferi için her konuda anlaşmıştı. Herkes genç yıldızın Galatasaray'a imzasını beklerken, Eskişehirspor şok bir hareketle Alper'i Fenerbahçe'ye satmıştı. Bu olayın ardından iki kulüp arasında çok sert söz düellosu yaşanmıştı. Galatasaraylılar, Tarık'ı alarak bir taşla iki kuş vurduklarını belirtiyor. Sarı-Kırmızılılar, "Ligin en kaliteli genç yeteneğini kadromuza kattık. Ayrıca Eskişehirspor'dan da rövanşı aldık" ifadesini kullanıyor.

İKİ KULÜP BU HAFTA GÖRÜŞME YAPACAK
Öte yandan Tarık, Galatasaray'a imza atsa da ligin ikinci yarısında hangi takımın formasını giyeceği hala belirsiz. Sarı-Kırmızılılar'ın önümüzdeki günlerde Eskişehir ile görüşerek, makul bir rakama bu transferi hemen bitirmeye çalışacağı öğrenildi. Eğer Kırmızı-Siyahlı kulüp 'hayır' derse genç yıldız sezon sonuna kadar forma giyemeyecek. Ardından da Galatasaraylı olacak.