100 milyon çöpe gitti!

Mancini'nin "Takımımda istemiyorum" dediği Amrabat, Riera, Dany, Yekta ve Engin için şu ana kadar 100 milyon liraya yakın para ödendi. Yönetim şimdi bu 5 ismi yok pahasına elden çıkaracak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Aralık 2013 Güncelleme 01 Aralık 2013, 00:57
100 milyon çöpe gitti!

İÇİNDEKİLER

Galatasaray yönetimi ara transferde kadroda önemli bir revizyon yapmayı planlıyor... Sarı-Kırmızılılar, teknik direktör Roberto Mancini'nin takımda düşünmediği Amrabat, Dany, Riera, Yekta ve Engin'le büyük bir ihtimalle yolları ayıracak. Fakat geriye dönük bir araştırma yapıldığında Galatasaray'ın bu 5 isim için astronomik bir para harcadığı ortaya çıkıyor. Geçen sezon başında Kayserispor'dan 8.6 milyon Euro karşılığında alınan Amrabat'a şu ana kadar 1.6 milyon Euro garanti ücret, 52 maç için de 900 bin Euro maç başı ücret ödendi. Toplam maliyet ise 11.1 milyon Euro oldu. Aynı durum Albert Riera için de geçerli.

EN PAHALISI NORDIN AMRABAT OLDU
Bonservisine 3 milyon Euro ödenen İspanyol yıldıza 2.5 sezonda 7.1 milyon Euro garanti, 72 maç için de 550 bin Euro maç başı ücret yani toplam 10.6 milyon Euro verildi. Geçen sezon Gaziantep'ten alınan Dany'nin şu ana kadarki maliyeti ise 5.3 milyon Euro (bonservis: 3.3 milyon Euro, garanti ücret: 1.6 milyon Euro, 43 maç: 430 bin Euro) oldu.

YEKTA VE ENGİN İÇİN 8.5 MİLYON EURO
Satış listesindeki yerli isimler Yekta ve Engin içinse şu ana kadar kasadan tam 8.5 milyon Euro çıktı. Rakamlar alt alta getirildiğinde toplam maliyet 35.5 milyon Euro (96 milyon lira) oluyor. Şimdi Galatasaray yönetimi bu isimleri ara transferde yok pahasına elden çıkarmaya hazırlanıyor.

YÖNETİM TAKAS DÜŞÜNÜYOR
Eğer iyi bir teklif alınmazsa Yekta, Engin ve Dany'nin yurt içinde takasta kullanılması gündeme gelecek.

SADECE AMRABAT PARA EDİYOR
!
Yönetimin gözden çıkardığı isimler arasından şu anda sadece Amrabat için teklif geldi. İngiltere'den birçok talibi olan Faslı yıldızdan en 4 milyon Euro'luk bir gelir bekleniyor.