Fatih Terim'e tezgah kurdular

Adnan Öztürk Galatasaray Başkanı Ünal Aysal'ın Fatih Terim'le yolları ayırmayı daha önce kafasına koyduğunu söyledi. Öztürk, "Terim'e tezgah kurdular. Onun gibi camiadan gelen birine yapılan saygısızlıktır" dedi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Ekim 2013 Güncelleme 08 Ekim 2013, 01:57
Fatih Terim’e tezgah kurdular

İÇİNDEKİLER

Adnan Öztürk yönetimi topa tuttu. Galatasaray'ın eski 2. Başkanı Öztürk Akhisar maçı öncesi Telegol'e önemli açıklamalar yaptı. Öztürk yönetimin Fatih Terim'le ile yolları ayırmasına sert tepki göstererek ağır eleştirilerde bulundu. Fatih Terim'e tezgah kurulduğunu öne sürerek sözlerine başlayan Öztürk şunları söyledi: "Terim futbolumuzun amiral gemisinin sorumlusuydu. Galatasaray'ın yaşayan efsane oyuncularından biridir. Çok sancılı bir dönemden gelerek Galatasaray'ı 2 yıl üst üste şampiyon yapmış ve çeyrek final oynatmıştır. Takımı harika şekilde yöneten bir profesyoneldir. Önce kendisine kontrat teklif ediliyor ardından antrenmandayken toplantı yaparak görevine son veriyorsunuz. Bu Fatih Terim görevine son verildiğini televizyonda alt yazılardan görüyor. Şimdi bunun ciddiyetle uzaktan yakından alakası olmaz." Başkan Ünal Aysal'ın Fatih Terim'le yolları ayırmayı daha önce kafasına koyduğunu öne süren Adnan Öztürk şunları söyledi: "3 Eylül'de bunun tiyatrosu yapıldı. Bütün medyaya Terim hocaya 2 sene kontrat teklif edildiği söylendi. Samimiyetsizlik buradan başladı. Fatih hocayı biraz tanıyan böyle bir teklifi kabul etmeyeceğini çok iyi bilir. Çünkü bunun şov amaçlı yapıldığını bilir. Fatih hoca da beklediğim reaksiyonu gösterdi."

MİLLİ TAKIM TEKLİFİNDE TUZAK KURULDU
Terim'in yaptığının takdir edilecek bir davranış olduğunu ifade eden Öztürk, "Başkanın söylediklerini alt alta yazsak zaten ortaya bayağı bir tartışma konusu çıkar. Terim'e ciddi bir saygısızlık yapıldı. Aysal Terim'e Milli Takım teklifi yapıldığında topu onun kucağına attı. Hocanın reddedemeyeceğini bildiği için ona tuzak kurdu" dedi.

FATİH HOCA SUSUNCA PANİĞE KAPILIYORLAR
Terim'in şu ana kadar sessizliğini korumasını da masaya yatıran Öztürk, "Fatih hoca akıllıca ve Galatasaray'a yakışan bir şekilde davranıyor. Hocanın sustuğu her gün hocaya tezgah kuranlar paniğe kapılıyor ve hata yapıyorlar. Ben hocanın yerinde olsam hiç konuşmam. Ayrıca önümüzdeki hafta Divan'a gider en ön sırada otururum" dedi.

AYSAL CEVAPSIZ BIRAKTI
G.Saray eski 2. Başkanı Adnan Öztürk yönetimden ayrıldıktan sonra başkan Ünal Aysal'a mektup yazdığını söyledi. Öztürk, "Kendisine 2 mektup gönderdim. Birincisi ilk seçildiğinde tebrik etmek ve gördüğüm yanlışlıkları çok nazik bir dille söylemek için yazdım. Son mektubumda ise bu yapılanların Galatasaraylılığa hiç yakışmadığı ve bunların hoş olmadığını söyledim. Ancak kendisinden cevap gelmedi" dedi.

FLORYA'YA GİTMEMİZİ BİLE İSTEMEDİLER
Adnan Öztürk bir gün idmana gittiğinde Albayrak'ı sırılsıklam gördüğünü söyleyerek, "Kendisine '20 yaşında değilsin hasta olacaksın' dedim. Başkan ve CEO'su Albayrak ve bizlerin Florya'ya gitmesini istemedi. Bugün kendileri her gün idmanı izliyor" diye konuştu.

AZiZ YILDIRIM GiBi DAVRANDI
Eski yönetici Adnan Öztürk, Ünal Aysal'ın Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ı futbolcuların soyunma odasına gittiği için her zaman eleştirdiğini söyleyerek, "Ancak Ünal Aysal da aynısını yaptı. Mancini ile beraber Juventus ile oynanan karşılaşma sonrası soyunma odasına inerek futbolcularla konuşma yaptı. Eleştirdiği Aziz Yıldırım gibi davrandı. Bu doğru mu?" ifadesini kullandı.

AYSAL&KIRAÇ STRATEJİLERİ BERABER YAPIYOR
Adnan Öztürk Ünal Aysal ve İnan Kıraç'ın stratejileri beraber yaptığını söyleyerek, "Buna yüzde 100 eminim" dedi.

Adnan Öztürk, Galatasaray Başkanı Ünal Aysal'ın her dediğini yapacak bir yönetim istediğini söyleyerek bu nedenle kendisiyle birlikte Ali Dürüst ve Refik Arkan'a karşı çıktığını söyledi. Öztürk, "Ünal Aysal ve İnan Kıraç Galatasaray ile ilgili stratejileri beraber yapıyorlar. Buna yüzde yüz eminim. Her zaman da İnan Kıraç beyefendi Galatasaray Yönetimi'nde 2-3 tane gözü kulağı olan kişi olmasını istiyor. Kıraç Galatasaray Eğitim Vakfı Başkanı ben de yönetim kurulu üyesiydim. Ama tarzımız tutmadığı için ayrıldım" ifadesini kullandı. Öztürk, "Kıraç bana, 'G.Saray sizden kurtulduğu için kurumsallığın yolu açıldı' dedi. Şoka uğradım. Çünkü benim kurumsallık konusunda kimseden ders almaya ihtiyacım yok" dedi.

ARIBOĞAN DA YANLIŞ YAPTI
Adnan Öztürk Lutfi Arıboğan'ın Mancini'ye iltifatlar yağdırdığını söyleyerek, "Bunu yaparken takımı bugünlere getiren Terim'in adını bile ağzına almadı. Bu çok yanlış bir tutum" dedi.

MANCİNİ ÇOK ÖNCEDEN BİTMİŞTİ
Adnan Öztürk G.Saray Yönetimi'nin Mancini ile Fatih Terim'le yollar ayrılmadan önce görüştüğünü öne sürerek, "28 Ağustos'ta 2 taraf anlaştı. Sonrasında 3 Eylül'deki kontrat uzatma şovu tamamen bir tezgahtı. Yapılanlar çok yakışıksızdı" diye konuştu.

TAKVİM DOĞRUYU YAZAR!
Fatih Terim görevdeyken, Galatasaray'ın Roberto Mancini ile görüştüğünü sayfalarımıza taşıdık. Her zaman olduğu gibi sayfalarımızda doğru haberlere yer verdik. O dönem, haberimiz, Ünal Aysal tarafından, "Yandaş medya" denerek yalanlanmıştı. Adnan Öztürk'ün anlattıkları günler öncesinden TAKVİM Gazetesi'ndeydi.

CEVAP VER ÜNAL BAŞKAN
Adnan Öztürk'ün yaptığı açıklamalar, bugün bir kez daha gösterdi ki, gerçek er geç ortaya çıkıyor... Takvim Gazetesi daha önce Fatih Terim ile ilgili gerçekleri yazdı. Ama Aysal yalanladı. Şimdi cevap sırası Aysal'da!