2.5 saat dil döktü ikna edemedi

Tahkim, Bilic'in 3 maçlık cezasını onadı. Hırvat hoca sözlü savunmasında "Kimseyi rencide etmedim. Küfür etmedim" ifadesini kullandı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Eylül 2013 Güncelleme 29 Eylül 2013, 00:00
2.5 saat dil döktü ikna edemedi

İÇİNDEKİLER

Olaylı Galatasaray maçında 3 maç ceza alan Bilic, kendisini savunmak için dün Türkiye Futbol Federasyonu'nun İstinye'deki binasına gitti.

3 MAÇA İTİRAZ ETTİ
Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun (PFDK) verdiği üç maçlık cezaya itiraz eden Hırvat Teknik Adam dünkü tahkim kurulunun konu ile ilgili yapacağı toplantıya katıldı. Bilic, Tahkim Kuruluna sözlü savunmasını sunmak üzere TFF'nin İstinye'de bulunan binasına girdi.

RENCİDE ETMEDİM
Saat 17:30 sularında TFF'nin İstinye'deki binasından ayrılan Bilic basın mensuplarına açıklama yaptı ve "İyi bir savunma oldu. Kendilerine bu savunma imkanı verdikleri için teşekkür ettim. Yaklaşık 10 senelik teknik adamlık kariyrimde çok büyük maçlara çıktım. Baskı altında çok kritik karşılaşmalarda yer aldım. Bu maçların hiçbirinde insani davranışların dışında davranmadım. Bunun altını çizdim. Daima doğru bir örnek olmaya çalıştığımı belirttim. O raporla alakam olmadığını söyledim. Çünkü kimseye küfür etmedim. Kimseyi rencide edici bir harekette bulunmadım. Bugüne kadar böyle bir şey yapmadım, bugünden sonra da yapmayacağım" ifadelerini kullandı. Bilic'in binadan ayrılmasından 2 saat sonra ise Tahkim, cezayı onadığını açıkladı.

TAHKİM CEZAYI ONADI
Tahkim Kurulu yaptığı açıklama şu ifadeleri kullandı: "Bilic'e, hakeme yönelik hakareti nedeniyle 3 resmi müsabakada soyunma odası ve yedek kulübesine giriş yasağı ile 13.000.-TL para cezası verilmesinde sübut, hukuki nitelik ve cezanın tayini bakımından bir isabetsizlik bulunmadığı anlaşıldığından, itiraz reddedilmiştir.