Danke Schön!

Turnuvanın yarı final ve finaline evsahipliği yapmak için girişimde bulunmaya hazırlanan Almanya yarıştan çekildi. Alman Futbol Federasyonu Başkanı Wolfgang Niersbach'ın bu kararı İstanbul'un şansını çok daha da artırdı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Eylül 2013 Güncelleme 10 Eylül 2013, 03:27
Danke Schön!

İÇİNDEKİLER

2020 Olimpiyatları'nı düzenleme şansını finalde Japonya'ya kaptıran Türkiye'ye üzüntüsünü hafifletecek sevindirici bir haber Almanya'dan geldi. EURO 2020'nin yarı final ve final maçına evsahipliği yapmak için başvuruda bulunmaya hazırlanan Almanya bu yarışta İstanbul lehine çekileceğini açıkladı. 2020 Olimpiyat Oyunları'na evsahipliği yapma hakkını kaybeden İstanbul 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda yarı final ve final maçlarını düzenlemek için resmi başvuruda bulundu. Avrupa'nın 13 ayrı şehrinde oynanması planlanan turnuvanın yarı final ve finaline evsahipliği yapmak için Türkiye ile birlikte girişimde birçok ülke federasyonu bulundu. Ancak Alman Futbol Federasyonu Başkanı Wolfgang Niersbach bu yarışta İstanbul lehine çekileceklerini açıkladı. Alman Futbol Federasyonu EURO 2020'ye evsahipliği adaylığından İstanbul lehine çekildiğini açıkladı. Alman Futbol Federasyonu bu karardan önce Bayern Münih'in stadı Allianz Arena'yı aday göstermeyi planlıyordu. Bu gelişmeden sonra bu da gerçekleşmedi.

TÜRKİYE İLE DÜELLOYA GİRMEYECEĞİZ
Alman Futbol Federasyonu Başkanı Wolfgang Niersbac, UEFA Başkanı Michel Platini'nin bir sözü olduğunu vurgulayarak, "Biz de Türkiye ile doğrudan düelloya girmeyeceğiz. Türkiye lehine EURO 2020'den çekiliyoruz. Bunun doğru bir karar olduğunu düşünüyorum. Türkiye'nin EURO 2020'yi almasını diliyorum" ifadesini kullandı.

TOKYO EURO 2020 HAYALLERİMİZİ ÇALDI
Almanya'nın köklü gazetelerinden biri olarak bilinen Bild am Sonntag bu konuyu ilginç bir yorumla okurlarına duyurdu. Gazete, "Tokyo EURO 2020 hayallerimizi çaldı. Almanya çekilerek Türkiye'ye yol verecek. Türk taraftarlar gibi Almanlar da olimpiyatların Tokyo'ya gitmesinden üzüntü duyuyor" dedi.

MİCHEL PLATİNİ TÜRKİYE'YE GELİYOR
2020 Yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'na Tokyo'nun evsahipliği yapacağının açıklanmasından sonra gözler EURO 2020'ye çevrildi. TFF'nin de EURO 2020'de yarı final ve final maçları için evsahipliği yapmaya kararlı olduğu öğrenildi. Bu arada UEFA Başkanı Platini'nin önümüzdeki günlerde Türkiye'ye gelerek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve TFF Başkanı Demirören'le görüşeceği öğrenildi.

İSPANYOLLAR YİNE RAKİBİMİZ
Türkiye gibi 2020 Olimpiyat Oyunları'nda aradığını bulamayan İspanyollar'ın da EURO 2020 için harekete geçtiği ortaya çıktı. Madrid şehrinin yarı final ve final karşılaşmalarına ev sahipliği yapmak için girişimlerde bulunduğu belirlendi. İspanyollar bunun için lobi çalışmasına erken başladı.

RESMİ BAŞVURU DÜN YAPILDI
2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda yarı final ve final maçlarının İstanbul'da oynanması için TFF resmi başvuru yaptı.