Fenerbahçe'yi CAS'ırga vurdu

Yöneticilerin çoğu Londra'da olduğu için toplantı yapılamadı. İstanbul'da olan Başkan Yıldırım, yönetici Deniz Aytöre ile bir araya geldi. İsviçre Federal Mahkemesi'ne gitme kararı alındı. Ancak olağanüstü genel kurul kararının alınması çok yüksek ihtimal

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Ağustos 2013 Güncelleme 29 Ağustos 2013, 01:16
Fenerbahçe’yi CAS’ırga vurdu

İÇİNDEKİLER

Uluslararası Spor Tahkem Mahkemesi CAS, kararını dün açıkladı ve UEFA Tahkim Kurulu'nun Fenerbahçe için verdiği 2 yıl Avrupa Kupaları'ndan men cezasını onadı. Bu gelişme gündeme damgasını vururken, Fenerbahçe yönetimi kendisini büyük bir kaosun içerisinde buldu. Sarı-Lacivcertli yöneticilerin önemli çoğunluğu Arsenal maçı için Londra'da olması nedeniyle yönetim kurulu dün toplanamadı. İstanbul'da olan Başkan Aziz Yıldırım ile yönetici Deniz Aytöre bir araya geldi. Bugün gerçekleştirilecek yönetim kurulu toplantısında olağanüstü genel kurul kararının çıkmasına kesin gözüyle bakılıyor. Kafalardaki soru ise Başkan Aziz Yıldırım'ın görevi bırakıp bırakmayacağı.. Ancak kulübe yakın kaynaklar Başkan Yıldırım'ın olağanüstü genel kurulda aday olmayacağını belirtiyor. Bu arada Fenerbahçe yönetimi, kulübün hukuk mücadelesinin sonuna kadar süreceğini ve İsviçre Federal Mahkemesi'ne konunun taşınacağını dün öğle saatlerinde açıkladı.

GENEL KURUL 1 AY SONRA!
Kararın alınması durumunda olağanüstü genel kurulun 1 ay sonra gerçekleştirileceği ifade ediliyor. Fenerbahçe'de 2011/12 sezonu öncesinhde olduğu gibi bazı yabancı futbolcuların da takımdan ayrılabileceği ifade ediliyor. Avrupa Kupaları'nda mücadele edilmeyeceği için en az 2-3 yabancı futbolcu ile yolların ayrılabileceği hatta yabancı futbolcu sayısının 7'e düşebileceği belirtiliyor.

MEHMET ALİ AYDINLAR DAVA AÇIYOR
Fenerbahçe'de bir sıcak gelişme daha yaşandı. TFF eski Başkanı ve Fenerbahçe eski yöneticisi Mehmet Ali Aydınlar'ın, Başkan Aziz Yıldırım hakkında kulübü zarara uğrattığı gerekçesiyle 45 milyon Euro'luk dava açacağı bilgisi gündeme bomba gibi düştü. Aydınlar ile Yıldırım'ın 3 Temmuz sürecinde birbirlerine karşılıklı demeçler vermiş ve Mehmet Ali Aydınlar Fenerbahçe Spor Kulübü üyeliğinden ihraç edilmişti...

FEDERAL MAHKEME COK TEHLiKELi
F.Bahçe'nin İsviçre Federal mahkemesi'ne başvurmasının da bazı sakıncaları var! 2011'de Sion takımı transfer yasağına rağmen 5 futbolcu almış, ardından federal mahkemelere başvuran Sion yürütmeyi durdurma kararı almıştı. Fakat daha sonra devreye giren FIFA, İsviçre'yi tüm uluslararası müsabakalardan men etmekle tehdit etti. Bunun üzerine İsviçre Futbol Federasyonu, Sion'u 36 puan silme cezasına çarptırdı ve İsviçre ekibi o sezon Avrupa Kupaları'na dönemedi.

ŞANSI FAZLA DEĞİL!
İsviçre Federal Mahkemeleri'nin şimdiye kadarki temsil ravalarında yüzde 90 oranında CAS'ın kararını onayladığı bildirildi.

YANAL HABERİ HAVAALANINDA ÖĞRENDİ
CAS'ıın UEFA'nın kararını onadığı haberini Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, takımla birlikte Londra havaalanında öğrendi. "Fenerbahçe Avrupa'dan men edildi" haberini duyan Yanal, "Şu an için bir şey söyleyemem. Bunlar daha sonra konuşulacak konular" dedi. Haber Fenerbahçe kafilesindeki herkesi derinden etkiledi.

FENERBAHÇE LONDRA'DAN MORALSİZ DÖNDÜ!
F.Bahçe kafilesi Londra'dan dün akşam saatlerine doğru geldi. Fenerbahçeli futbolcuların moralsiz olduğu görüldü. Sivas maçı hazırlıkları bugün başlayacak.

CAS'IN VERDİĞİ KARAR DÜNYAYA MANŞET OLDU
The Independent, "Arsenal'e elenen Fener, bu yıl cezasını UEFA'da çekecek" derken, Hollanda basını "Dirk Kut'ın takımı Avrupa'da yok" ifadesini kullandı

F.Bahçe'nin UEFA organizasyonundan 2 yıl men edilmesinin onaylanlası dış basında geniş yer buldu. The Independent, "UEFA bu kararı memnuniyetle karşıladı. Arsenal'e elenen Fenerbahçe cezasını UEFA'da çekecek" dedi.

KUYT İÇİN KÖTÜ HABER
Hollanda medyası da "Kuyt'ın takımı Avrupa'da yok. Fenerbahçe ve Kuyt için kötü bir haber" ifadesini kullandı.

YOBO iLE YOLLAR AYRILABiLiR
CAS'ın cezayı onamasının ardından baz yabancılarla yollar ayrılabilir! Krdasic'ten sonra ayrılacak ismin kontenjan nedeniyle kadroya giremeyen Yobo olacağı iddia edildi.

TWİTTER YORUMLARI
RAMSEY'NiN SON KURBANI AZiZ YILDIRIM!
* RAMSEY'in son kurbanı Aziz Yıldırım oldu. Ramsey gol attı, CAS Fener'in cezasını onadı.
* CAS DA CAStığına göre şampiyon Trabzonspor.
* AZİZ Yıldırım'ın istifa etmesi veya görevden alınması için kaç kararı gerek!
* POLİS fezlekesi il Fenerbahçe gibi ulu bir çınarı yıktınız.
* HEDEF Fenerbahçe değil sensin Aziz Yıldırım. Bırak artık zorlama çekil yolumuzdan. Yüreğimizin FENERlerini söndüremeyeceksin.
* FENERBAHÇE dünyada tek başına şike yapmayı başaran tek takım oldu. Sonuna kadar Fenerbahçe.
* FENERBAHÇE, CAS'tan gelen olumsuz haberin ardından Fas'a başvuracak. Olmazsa Kars, o da olmazsa Mars'a başvuracak.
* ESKİDEN kıs kıs gülünürdü. Şimdi CAS CAS gülüyoruz.
* F.BAHÇE bu hallere gelecek takım değildi be. Biz ne kadar inandıysak, o kadar yanılttı bizi.