CAS'ta ilk raund

F.Bahçe Kulübü'nün Lozan'da CAS'a yaptığı savunmanın ilk günü dün tamamlandı. Bugün de sürecek mahkemede toplam 30'a yakın tanığın ifade vermesi bekleniyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Ağustos 2013 Güncelleme 22 Ağustos 2013, 04:06
CAS’ta ilk raund

İÇİNDEKİLER

Fenerbahçe Kulübü'nün, UEFA Disiplin Kurulu'nun verdiği Avrupa kupalarından iki yıl men cezasıyla ilgili Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) yaptığı başvurunun görüşüldüğü duruşmalı toplantı dün tamamlandı. Duruşmalı toplantıya Kulüp Başkanı Aziz Yıldırım'ın yanı sıra yöneticiler Deniz Tolga Aytöre, Abdullah Kiğılı, İlhan Ekşioğlu, Şekip Mosturoğlu, eski yöneticiler Murat Özaydınlı, Nihat Özdemir ve Ali Koç da katıldı. İsviçre'nin Lozan kentindeki toplantıda Fenerbahçe heyetine başkan Aziz Yıldırım başkanlık yaparken mahkemenin bugün yapılacak duruşmayla devam edeceği öğrenildi.

FENER 4 MAÇ İÇİN SAVUNMASINI YAPTI!
Fenerbahçe Kulübü ve tanık avukatları, 2010-2011 sezonunda Süper Lig'de oynanan Gençlerbirliği-Fenerbahçe, Fenerbahçe-İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Sivasspor-Fenerbahçe ve Fenerbahçe-Ankaragücü maçlarına ilişkin savunmalarını yaparak o sezondaki farklı maçlara ilişkin yöneltilen sorulara da bu yanıtlar verdi.

MARTENS HUKUK BÜROSU SAVUNUYOR
Duruşmada Alman Ulrich Haas Fenerbahçe'nin seçtiği hakem olarak görev yapıyor. Duruşmalı toplantıda UEFA'nın seçtiği hakem Portekizli Botica Santos iken CAS'ın tarafsız hakemi ve duruşmaya başkanlık yapan isim ise Hollandalı Hendrik Kesler. İki gün süren duruşmalı toplantıda Fenerbahçe'yi Martens Hukuk Bürosu avukatları temsil ediyor.

BEŞİKTAŞ İMDADINA YETİŞTİ!
Fenerbahçe heyeti, CAS duruşmasında kullanılacak simultane tercüme için kullanılacak kulaklıkları unuttuğu ortaya çıktı. Fenerbahçe'nin imdadına ise ezeli rakibi Beşiktaş yetişti. Fenerbahçe'li avukatların bu konuda yine bir gün önce CAS duruşması gerçekleşen Beşiktaş heyetinden kulaklıkları alarak krizi çözdükleri öğrenildi.

BAŞKAN YILDIRIM ÇOK RAHAT
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Cas'taki savunmaya elinde bir adet dosyayla geldi. Yıldırım'ın rahat tavırları ise dikkat çekiciydi.

SEANS ARASI KOYU SOHBET!
Dünkü duruşmanın ilk seasından sonra dışarıya çıkan Fenerbahçe heyeti kısa bir değerlendirme yaptı...

MARTENS TEMSİL EDİYOR!
İki gün sürecek duruşmalı toplantıda Fenerbahçe'yi Tahkim Kurulu'nda olduğu gibi Martens Hukuk Bürosu temsil ediyor.