Beşiktaş'ın son kararı Holebas

Yönetim sol bek için gündeme gelen Antonini, Büttner, Fabricio, Eliseu ve Ruben'le anlaşma sağlayamayınca Holebas'a yöneldi. Yunan kulübüyle küçük pürüzler giderildiği an Holebas'la resmi sözleşme imzalanacak.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Ağustos 2013 Güncelleme 10 Ağustos 2013, 00:54
Beşiktaş’ın son kararı Holebas

İÇİNDEKİLER

Beşiktaş sol bek sorununu sonunda çözdü... Bir süredir arayışlarını sürdüren Siyah-Beyazlı yönetim bugüne kadar sol bek mevki için gündeme gelen Antonini, Büttner, Fabricio, Eliseu ve Ruben'de bir çözüm alamayınca son karar olarak Yunanistan Ligi takımlarından Olympiakos'ta forma giyen Jose Holebas'ta karar kıldı. Teknik Direktör Slaven Bilic ve Futbol Direktörü Önder Özen'in bir araya gelerek yaptıkları görüşmede Holebas'ın alınması için görüş birliğine varıldı. Bilic'in yönetime, "Beşiktaş'ta solda sorun olduğu kesin. Holebas benim iyi bildiğim bir oyuncu. Alınırsa Beşiktaş'a çok büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum" demesi üzerine yönetim 29 yaşındaki oyuncu için Olympiakos'un kapısını çaldı. Yunan kulübüyle yapılan görüşmelerde 2 kulüp 2 milyon Euro'luk bonservis bedelinde anlaşma sağladı. Ancak ödemeler konusunda ufak pürüzlerin kaldığı öğrenildi. Beşiktaş ve Olympiakos kulübü yöneticilerinin bir araya gelerek bu transfere son noktayı koyacakları belirlendi. Yunanlı starın ise Beşiktaş'ın 2 yıllık sözleşme teklifini kabul ettiği ve Gekas'ı bile arayarak Beşiktaş hakkında bilgi topladığı öğrenildi.

2011'DE YUNANİSTAN VATANDAŞLIĞINA GEÇTİ

Alman asıllı olan Holebas'ın 2011 yılında Yunanistan vatandaşlığına geçerek milli takıma seçildiği belirtildi. Milli forma altında oynadığı 13 karşılaşmada 1 gol atma başarısı gösteren Holebes, Yunanistan'ın en iyi sol bekleri arasında gösteriliyor. 2010 yılında Almanya'nın 1860 Münih takımından Olympiakos'a transfer olan tecrübeli futbolcu takımıyla Avrupa kupaları dahil 105 maçta forma giydi.