Faks nöbeti başlıyor

UEFA'nın göndereceği faks F.Bahçe ve Beşiktaş'ın kaderini belirleyecek... İki kulübün yaptığı itiraz reddedilse bile, UEFA TFF'den yeni bir ceza yaptırımında bulunmasını isteyemeyecek...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Temmuz 2013 Güncelleme 14 Temmuz 2013, 02:00
Faks nöbeti başlıyor

İÇİNDEKİLER

Fenerbahçe ve Beşiktaş için yarın büyük gün... Tahkim Kurulu'nun 2 büyük kulüp hakkındaki kararını yarın saat 20.00 civarında açıklaması bekleniyor. Tahkim kararını tıpkı Disiplin Kurulu gibi faks yoluyla direkt olarak kulüplere bildirecek. Kararın gerekçeleri de bu faksta duyurulacak. Tahkim Kurulu yarın toplanıp konuyu bir kez daha değerlendirecek ve son kararını verecek. Gerekçeli kararın yazımı ise Tahkim'deki oylamanın sonuçlanmasının ardından hemen başlayacak.

HER TÜRLÜ İHTİMAL OLABİLİR
Kurulun yarım günde konuyu değerlendirmesi yarım günde de gerekçeli kararın yazımını tamamlaması bekleniyor. Ancak kararın uzaması halinde faksın kulüplere ulaşması ertesi günü bulacak. Bu nedenle 2 kulüpte de yetkililer faks nöbeti tutacak. Kararla ilgili en can alıcı nokta Tahkim üyelerinin müfettiş Palacios'un 1. Etik Kurulu Raporu'na dayanarak ceza istemesine hangi açıdan bakacağı. Eğer Tahkim ikinci rapor yayınlandığı için "Bu rapor hukuken geçersizdir" kanaatine varırsa en güçlü olasılık cezanın iptal edilmesi. İlk Etik Kurulu raporunun Tahkim tarafından hukuken kabul görmesi halinde 1+1 seçeneği öne çıkacak. Üyeler F.Bahçe'nin 2011'de Şampiyonlar Ligi'ne gitmemesini hafifletici sebep olarak görüp cezadan indirime gidebilecek.

TAHKİM'DEN ARA KARAR MÜJDESİ
Bu arada Tahkim Kurulu aldığı ara kararla Fenerbahçe'nin UEFA Disiplin Talimatı'nın uygulanması yönünde aldığı karara karşılık yaptığı itirazı kabul ettiği ortaya çıktı. Bu kararla şike yapmakla suçlanan Fenerbahçe ve Beşiktaş Tahkim'den ret kararı gelse bile iç disiplin kararından etkilenmeyecek. Böylece her hangi bir puan silmesi veya başka bir yaptırım 2 kulübe uygulanamayacak.