Fener rest çekti karar değişti

Fenerbahçe'nin "Yabancı sınırlaması değişirse Tahkim Kurulu'na gideriz" resti TFF'de yanıt buldu ve Demirören 6 yabancı sınırlamasında değişiklik olmadığını açıkladı. Demirören, istifa çağrılarına da "sandıkta görüşürüz" dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Temmuz 2013 Güncelleme 06 Temmuz 2013, 02:40
Fener rest çekti karar değişti

İÇİNDEKİLER

TFF dün merakla beklenen yabancı sınırlamasıyla ilgili kararını açıkladı.. Dünkü basın toplantısı öncesinde TFF'nin sınırlamada esneyeceği yönde görüş hakimken TFF kararını değiştirmeyeceğini açıkladı. Takvim, TFF'nin son dakika sürprizinin perde arkasını açıklıyor.. Fenerbahçe'nin 2 gün önce TFF ile yaptığı "Tahkim Kurulu'na gideriz" resti verilen kararda etkili oldu. Fenerbahçe'nin koz olarak kullandığı 8. Madde ne anlama geliyor. İşte 8. Madde: "Yabancı uyruklu profesyonel futbolcuların hangi şartlarda ve hangi liglerde oynayacağını TFF belirler. TFF, bu belirlemeyle birlikte her bir kulübün oynatabileceği yabancı uyruklu futbolcu sayısını da birinci transfer ve tescil döneminden önce ilan eder." İşte bu madde TFF'nin karar almasında önemli bir rol oynadı. TFF Başkanı Yıldırım Demirören dün sert bir basın toplantısı yaptı. Başkan öncelikle yabancı oyuncu sayısının daha önce açıklandığı gibi 6+0+4 şeklinde uygulanacağını bildirdi. Yıldırım Demirören, istifa etmeyi düşünmediğini kaydederek, "Türk futbolunda birlik ve beraberlik zamanıdır. Seçim 2015'tedir. İstifa etmeyeceğiz, sonuna kadar görevimizini başındayız" şeklinde konuştu.

KULÜPLER CEZALARINI ÇEKECEK!
TFF Başkanı Yıldırım Demirören, UEFA Disiplin Kurulu'nun Fenerbahçe ve Beşiktaş'a verdiği cezalarla ilgili olarak, "Adil kararda kulüplerimiz cezalarını çekerler, ama kararın adil olması konusunda federasyon olarak takipçi olacağız. TFF'nin gücü vardır, ama geçmişteki gibi gidip el öpmeyiz" diyerek Haluk Ulusoy'a göndermede bulundu.

DEMiRÖREN: iSTiFA YOK SANDIKTA GÖRÜSÜRÜZ!
TFF Başkanı Yıldırım Demirören, istia çağrılarına da cevap verdi. Demirören, "Geçen sene milli takımımız elemelere, Avrupa Kupaları'na gitme hakkı kazanmış takımlarımızın hepsi Avrupa kupalarına gitti. 2 takım disipline gitti. Savunmalarını yaparlar. Seçim 2015'tedir. Zaman birlik ve beraberlik zamanıdır. İstifa etmeyeceğiz. Görevdeyiz." diyerek rest çekti

ABDULLAH AVCI'YI BEN GETiRMEDiM!
TFF Başkanı Yıldırım Demirören, son günlerde eleştirilen milli takım teknik direktörü Abdullah Avcı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Demirönen, "Şunu herkes bilsin Abdullah Avcı'yı ben getirmedim. Herkes benimle geldiğini söylüyor ancak öyle değil" diyerek milli takımın başarızlığını da sahiplenmemiş oldu.

FENER DE AÇIKLAMA YAPTI!

Yabancı sınırlamasını destekleyen Fenerbahçe de dün resmi sitesinden açıkama yaptı. Ancak Fenerbahçe yaptığı açıklama hiçbir yoruma yer vermeden, "TFF yabancı oyuncu sayısının daha önce açıklandığı gibi 6+0+4 şeklinde uygulanacağını bildirdi" denildi.

DİĞER ÜLKELERDE DURUM NASIL?
TFF'nin yabancı sınırlamasıyla ilgili aldığı kararlar eleştirilirken diğer Avrupa liglerinde yabancı durumu nasıl. İşte liste:
İngiltere: Yabancı sınırlandırması yok.
Fransa: Kadroda AB dışı en fazla 4 yabancı bulundurulabilir.
Almanya: Herhangi bir yabancı sınırlandırması bulunmamaktadır.
İtalya: Her sene yurtdışından en fazla 2 yabancı transfer edilebilir.
İspanya: AB dışı en fazla 3 yabancı.