Ankara'da kritik toplantı

Futbol Federasyonu'nun kritik Mali Genel Kurulu bugün Ankara'da yapılacak. Bu toplantıda kulüplerin vergi borçları, yabancı transferi ve UEFA kararı tartışılacak. Ayrıca kulüplerin TFF'den istekleri masaya yatırılıp karara bağlanacak.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Haziran 2013 Güncelleme 18 Haziran 2013, 01:58
Ankara’da kritik toplantı

İÇİNDEKİLER

Futbol Federasyonu bugün önemli bir toplantı gerçekleştirecek. TFF Mali Genel Kurulu Ankara'da yapılacak. Toplantıda kulüplerin mali ve yabancı transferi konusu dışında Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören'in UEFA'nın şike ve teşvik konusunda verdiği kararlar ile TFF'nin yaptığı çalışmalar hakkında kulüplere bilgi verecek. Mali Genel Kurul'da özellikle Anadolu kulüpleri darboğazda olduklarını dile getirip ekonomik çıkmazdan kurtulmak için vergi borçlarının affedilmesini, yayın hakkı, Spor Toto ve İddaa gelirleriyle ilgili konuları gündeme getirecek. Vergi borçları konusunda Maliye Bakanlığı ile görüşülmesini istenecek. Bakan Mehmet Şimşek'in daha önce vergi affının söz konusu olmayacağını söylemesi kulüpleri düşünceye sevketmişti. Kurulda Kulüpler Birliği Başkanı Halil Ünal'ın kulüplerin isteklerini dile getireceği öğrenildi. Ünal'ın özellikle vergi borçlarının affedilmesini ya da faizsiz taksitle ödenmesini isteyeceği öne sürüldü.

GALİBİYETLERE ÖDENEN PARA ARTIRILSIN
Kulüplerin TFF'den isteyeceği diğer önemli istekler ise şöyle: "1-Kulüpler için önem taşıyan Spor Toto ve İddaa gelirleri artırılsın, 2-Gündüz maçı nedeniyle yayıncı kuruluş ile şartlar net ve kesin olarak konuşulsun. Yayıncı kuruluşun gelirleri düşmesin, 3- Galibiyetlerde kulüplere ödenen para artırılsın, 4-Avrupa kupalarına giden takımlara maddi katkı sağlansın."

ALTYAPI OYUNCULARINA TEŞVİK ÖDÜLÜ
Kulüplerin bunların dışında Federasyondan 18 kişilik maç kadrosunda altyapıda bulunan ve oynayan futbolcu için kulüplere fazla teşvik ödülü verilmesini isteyeceği öğrenildi. Kulüplerin TFF'den yabancı transferin yeniden gözden geçirmesini talep edeceği ve Avrupa ülkeleri futbolcularının yabancıdan sayılmamasını isteyeceği gelen bilgiler arasında.

YABANCI SINIRI EN ÖNEMLİ MADDE
Kulüplerin TFF'ye bugün özellikle yabancı oyuncu statüsü konusunda baskı yapması bekleniyor. Kulüpler geçtiğimiz sezon olduğu gibi ilk 11'de 6, yedekte 2, tribünde 2 olmak üzere 10 yabancı isteyecek. Ancak TFF'nin sadece 6 oyuncunun maç kadrosunda olmasını istemesi büyük krize yol açmıştı.

HALUK ULUSOY KOLLARI SIVADI

Haluk Ulusoy geri dönmeye hazırlanıyor... Eski TFF başkanı seçimli genel kurul kararı alındığı takdirde başkanlığa adaylığını koyabileceğini söyledi. Ulusoy, Türk futbolunun iyi yönetilmediğini savunarak, "TFF sadece durumu idare ediyor. Türk futbolunun temel taşı olan kulüplerin birbirleriyle husumet içersine girmelerini üzüntüyle karşılıyorum. Bu durumun hemen son ermesi gerekiyor. Yeni dönemde aday olmayı düşünüyorum" dedi.