Final değil ders kitabı

Bayern Münih ile Borussia Dortmund arasındaki Şampiyonlar Ligi Finali'ne oynanan futbolun yanı sıra 2 ekip taraftar ve oyuncularının dostluk kareleri damga vurdu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Mayıs 2013 Güncelleme 27 Mayıs 2013, 02:45
Final değil ders kitabı

İÇİNDEKİLER

Almanya'nın Bayern Münih ile Borussia Dortmund takımları arasında oynanan ve Bayern Münih'in kazandığı Şampiyonlar Ligi Finali, tüm dünyaya futbol resitali sunmasının ötesinde bu güzel oyunun nasıl algılanması gerektiği yönünde de ders olacak mesajlar verdi. Ülkemizde bırakın ezeli rakiplerin karşılaşmalarını yıldız gençler kategorisinde yer alan minikler arasında oynanan karşılaşmalarda bile şiddet eksik olmazken Şampiyonlar Ligi gibi dev bir kupa için kıyasıya kapışan iki ezeli rakibin mücadelesinde rekabet sahada kalırken, dostluğun ise baki olması futbolu gerçekten sevenleri heyecanlandırdı.

AYNI MEKANDA BİRLİKTE İZLEDİLER...
İngiltere'nin Londra kentindeki Wembley Stadı'nda oynanan final için 150 bin Alman, Ada'ya akın etti. İki takım taraftarları ellerinde bayrakları, üzerlerinde formalarıyla maç öncesi birlikte eğlenirken karşılaşmayı da meydanlarda birlikte izledi. Maç sonrası iki takım taraftarları ve futbolcuların birbirlerini alkışlaması da dikkatlerden kaçmadı.

YENİLDİLER AMA GÜZELCE EĞLENDİLER
Borussıa Dortmund takımı ise yenilginin nasıl algılanması gerektiğinin, önemli olanın finalde yer alabilmek olduğunun en somut uygulamasını ortaya koydu. Sarı-Siyahlı kulüp yetkilileri, kaybedilen final sonrası oyuncular için bir parti verdi. Sahada terlerini akıtan futbolcular ve eşleri kendileri adına düzenlenen gecede sezonun yorgunluğunu attı.

22 MİLYON KİŞİLİK BİR REKOR...
Bayern Münih ile Borussia Dortmund arasında oynanan finali binlerce taraftar yan yana meydanlarda izlerken televizyon başında ise 22 milyon Alman izledi. Bu sayı Almanya'da rekor oldu.

NURİ VE İLKAY ÇOCUK GİBİ AĞLADI
Şampiyonlar Ligi Finali'nde Borussia Dortmund formasıyla sahada yer alan Türk asıllı futbolcular Nuri Şahin ve İlkay Gündoğan, karşılaşma sonrası gözyaşlarını tutamadı. İlkay Gündoğan, Devler Ligi Finali'nde gol atan ilk Türk oyuncu olarak adını tarihe yazdıran futbolcu oldu.

HEYNCKES'TEN COŞKULU VEDA...
B.Münih Teknik Direktörü Jupp Heynckes, sezon sonunda ayrılacak olmasına karşın maç sonrası futbolcularıyla doyasıya eğlendi.