Eş zamanlı operasyon

19. şampiyonluğunu kutlayan Galatasaray için Boğaziçi ve FSM köprülerine 200'er metrekarelik bayrak asıldı. 3. köprü inşaatında da Sarı-Kırmızılı bayrak dalgalandı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Mayıs 2013 Güncelleme 20 Mayıs 2013, 00:46
Eş zamanlı operasyon

İÇİNDEKİLER

Spor Toto Süper Lig'de üst üste 2. toplamda 19. şampiyonluğunu ilan eden Galatasaray'ın Sarı-Kırmızı bayrağı, dün öğlen saatlerinde İstanbul'daki köprülere asıldı. Artık geleneksel hale gelen uygulama nedeniyle Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet Köprülerine 200'er metrekare büyüklüğünde dev Galatasaray Bayrakları dalgalanmaya başladı. Boğaz Köprüsü'ne her yıl şampiyon olan takımın bayrağını asma geleneği henüz temeli atılmayan üçüncü köprüye de taşındı. Süper Lig'de şampiyonun belli olmasının ardından köprülere asılan bayraklar gelenek haline geldi. Ancak bu yıl şampiyon olan Galatasaray'a ise beklenmedik bir jest yapıldı. İstanbul'da 3. köprüye asılan bayrağı yapımını üstlenen firmanın G.Saray'a ultrAslan'ın girişimleri üzerine bir jesti olarak asıldığı ifade edildi. Renkli ışıklarla donatılan ve günün anlam ve önemine göre değişen köprü ışıklarının bu kez Galatasaray şampiyonluğu için sarı-kırmızı olarak yanıp söneceği bunun bayraklar inene kadar devam edeceği bildirildi.

OLASI BİR OPERASYONA KARŞI ÖNLEM!
Daha önceki yıllarda köprülere asılan bayrakların rakip taraftarlar tarafından kesilmiş olması bu kez polisi alarma geçirdi. Köprü girişlerinde olan polis kontrollerine ek olarak bayrağın yakınlarında güvenlik güçlerinin olası bayrak indirme operasyonuna karşı hazırlıklı olduğu ifade edildi. Bayrakları keserken taraftarların her hangi bir tehlikeye karşı karşıya kalınmaması için böyle önlem alındığı da bildirildi.