Hepinize kapak olsun

Üç gündür bütün Türkiye, Fenerbahçe- Galatasaray derbisinde yaşanan cinayet, kavga ve ırkçılığı tartıştı... İspanya'da ise minikler maçında hepimize ders olacak bir olay yaşandı... 5 yaşındaki Alejandro kavga eden teknik direktör ve hakemin arasına girerek tüm futbolseverler adına bağırdı: "Yeter artık kesin kavgayı. Biz sadece futbol oynamak istiyoruz..."

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Mayıs 2013 Güncelleme 16 Mayıs 2013, 00:00
Hepinize kapak olsun

İÇİNDEKİLER

Geçtiğimiz pazar günü Kadıköy'de oynanan Fenerbahçe- Galatasaray derbisinin ardından Türkiye'nin gündemi altüst oldu. Önce maç sırasında iki takım futbolcularının saha içindeki kavgasını konuştuk. Ardından bir Galatasaray taraftarının bir Fenerbahçe taraftarını öldürmesinin şokunu yaşadık. Ardından da ırkçılık iddiaları gündeme bomba gibi düştü. Türkiye üç gündür kendisini tam anlamıyla futbol terörünün içinde bulurken, İspanya'dan tüm dünyaya ders olabilecek bir haber geldi. Gran Canaria ve Las Palmas arasında oynanan minikler maçında saha bir anda karıştı. Gran Canaria teknik direktörü Ana Afonso bir pozisyon sonrasında hakeme sert bir şekilde itirazda bulunmaya başladı. Ardından da Afonso ile hakem arasında tartışma başladı. İşte tam bu anda minik iki el, kavganın arasına daldı!..

KAVGANIN ARASINA DALDI VE 'YETER' DEDİ!
Herkes ne olduğunu anlamaya çalışırken Gran Canaria formasını giyen 5 yaşındaki Alejandro Rodriguez, teknik direktörü ve hakemi ayırarak, "Yeter artık kesin kavgayı. Biz sadece futbol oynamak istiyoruz" diyerek adeta tüm futbolseverlerin isyanını dile getirdi. Herkesi şok eden bu tepkinin ardından ikili arasındaki tartışma hemen sona ererken karşılaşma kaldığı yerden devam etti.

'KOCA ADAMLARA TEK BAŞINA DERS VERDİ'
Maç sonrasında en çarpıcı açıklama ise olayın kahramanlarından Ana Afonso'dan geldi: Bazen küçücük bir çocuk, koca bir adama ders verir..." 5 yaşındaki Alejandro Rodriguez yaptıklarıyla sadece hocasına değil aslında tüm dünyaya bir ders verdi. Biz ise 5 yaşındaki çocuk kadar olamadık. Fenerbahçe- Galatasaray derbisinde yaşanan olaylarla bütün dünyanın diline dolandık.

BİR DAHA MİLLİ TAKIM'A ALINMAYACAKLAR MI?
Derbinin son dakikasında saha ortasında birbirine giren Fenerbahçe kalecisi Volkan Demirel ve Galatasaraylı Sabri Sarıoğlu'nun bir daha Milli Takım'a alınmayacağı öne sürüldü.

İKİ İSME DE SOĞUK
İki futbolcunun özür dilemek yerine birbirini suçlayan açıklamalara devam etmesi herkesin tepkisini çekmişti. Milli Takım hocası Abdullah Avcı iki isme soğuk bakıyor.