Meireles the end

Futbol Federasyonu olaylı maçta Sabri'ye cinsel organını gösteren Meireles hakkında soruşturma başlattı... Fenerbahçe aynı Nouma örneğinde olduğu gibi Portekizli yıldızı gönderme kararı aldı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Mayıs 2013 Güncelleme 15 Mayıs 2013, 02:36
Meireles the end

İÇİNDEKİLER

Fenerbahçe Galatasaray derbisinde aldığı galibiyetin sevincini yaşayamadı. Volkan'ın kırmızı kart görmesiyle başlayan sancıya bir yenisi daha eklendi. Derbi maçının son dakikalarında Meireles'in yaptığı çirkin hareketin kameralara yansıması Başkan Aziz Yıldırım ve yöneticileri çıldırttı. Bu görüntünün ardından Futbol Federasyonu Meireles hakkında soruşturma başlattı. Digitürk 399. kanaldan olay görüntüler istendi. Hukuk Kurulu dün görüntüleri izledikten sonra yıldız futbolcuyu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk etti. Yaşananların ardından durum değerlendirmesi yapan Fenerbahçe Meireles'i gönderme kararı aldı. Görüntünün ortaya çıkması özellikle Aziz Yıldırım'ı çıldırttı. Teknik Direktör Aykut Kocaman'la görüşen Yıldırım'ın Raul Meireles'i gönderme kararı aldığı öğrenildi. Teknik Direktör Aykut Kocaman'ın da bu konuda başkan Aziz Yıldırım'a destek vererek kararı onayladığı ortaya çıktı. 2003 yılında benzer bir olayda Pascal Nouma F.Bahçe taraftarlarına cinsel organını göstermiş ve Beşiktaş Yönetimi tarafından sözleşmesi feshedilmişti.

DAHA İLK SEZONUNDA DOSYASI KABARIK

Meireles'in suç dosyası ise kabarık. Portekizli yıldız ilk yarıda oynanan G.Saray derbisinde rakibe ve hakeme yaptığı hareket yüzünden 12 maç cezaya çarptırılmıştı. Ancak bu ceza Tahkim Kurulu tarafından 4 maça kadar indirilmişti. Meireles UEFA Avrupa Ligi'nde oynanan Plzen maçında da rakip futbolcuya yaptığı hareket yüzünden kırmızı kart görerek 2 maçta Fener'i yalnız bırakmıştı.

6 AY CEZA ALIRSA SÖZLEŞMESİ FESHEDİLEBİLİR
Fenerbahçe Yönetimi Portekizli oyuncunun sözleşmesini feshetmek için öncelikle Meireles'in sözleşmesindeki boşluklardan yararlanmayı planlıyor. Meireles'e en az 6 ay ceza verilirse Fenerbahçe Yönetimi için şans kapıyı çalacak. Bu takdirde Portekizli yıldızın sözleşmesi tek taraflı feshedilecek ve tazminat ödenmeyecek. Hasan Şaş, F.Bahçe taraftarına yaptığı iddia edilen görüntüleri nedeniyle PFDK'ya sevk edilmedi.

3 BOYUTLU REZALET
Meireles'in Sabri'ye cinsel organını gösterdiği görüntü merak konusu oldu. Görüntünün 3 boyutlu çekim yapan kameralara takıldığı belirlendi...

F.Bahçe'nin G.Saray'ı 2-1 yendiği derbinin son dakikalarında yaşanan şok görüntüler ortalığı karıştırdı. Meireles'in Sabri'ye cinsel organını göstermesi büyük yankı uyandırırken, görüntünün nasıl ortaya çıktığı tartışmalara neden oldu.

11 KAMERA VAR
Meireles'in hareketi Digitürk'te 399. kanaldan yayınlanan ve rejisi Lig TV'den ayrı olan 3 boyutlu kameralara yakalandı. Sahada 3 boyutlu 11 kamera bulunuyor. Bu kameralardan aktarılan görüntüler 3D gözlükle izlenebiliyor. Normal çekimlerde bu görüntülerin olmadığı belirlendi.

ALİ ŞEN
MEİRELES 5 KURUŞ VERMEDEN GÖNDERİLSİN
Fenerbahçe Meireles'e yatırım yaptı. Ancak o kulübün ahlaki yapısına uymayan hareketlerde bulundu. Bu davranışı en ağır şekilde cezalandırılmalı. En ağır ceza da onun kulübüyle ilişkisini kesmektir. Fenerbahçe sözleşmesini feshederken ona 5 kuruş vermemelidir.

ÜMİT ÖZAT
YÖNETİCİLERİN ANLAYIŞI DEĞİŞMELİ
Taraftarın vefatıyla kıyaslanınca Meireles'in yaptığı devede kulak. Meireles'i göndermek yöneticileri kurtarmaya yetmiyorsa hiç gözünün yaşına bakmazlar. Yönetici profilinin bir an önce değişmesi gerekir.

MEİRELES'İN DURUMU İMAM CEMAAT MİSALİ
Meıreles'in Sabri'ye yaptığı harekete tepkiler gecikmedi. G.Saray Başkan Yardımcısı Adnan Öztürk, Bu mudur rekabet. Bu olayları gördükçe utanıyorum" dedi. Yönetici Necati Demirkol ise, "İmam cemaat misali. Meireles'in bu ilk vukuatı değil" ifadesini kullandı.

PORTEKİZLİ'NİN MALİYETİ 20 MİLYON €
Fenerbahçe Meireles'i Chelsea'den transfer ederken tam 20 milyonluk bir yatırım yaptı. İngiliz ekibine 10 milyon Euro ödenirken Portekizli futbolcu 4 yılda toplam 10 milyon Euro'ya imza attı. Raul Meireles bu kadar maddi külfete rağmen yaptığı disiplinsiz davranışlarla takımını yakmaya devam etti.

TWİTTER NOTLARI

* Portekizli iyilik meleği (!) Meireles'ten bir hareket daha
* Meireles`in hareketinin Portekiz külturundeki anlami ne acaba...
* Drogba ve Meireles yapınca birşey yok ama Fernandes yapsa olay.
* Meireles'e ömür boyu futboldan men cezası verilmesi lazım.
* Meireles, Fenerbahçe'den acilen gönderilmeli. Bu kadar da değil!