Fırtına'dan kaçış yok!

Kupada 5 gün önce Sivas'ı 6 golle deviren Trabzon, geçen hafta F.Bahçe'yi yenen Belediye'yi yıktı. Düşme hattındaki Belediye, Kasımpaşa ile 'final' maçı oynayacak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Mayıs 2013 Güncelleme 14 Mayıs 2013, 02:17
Fırtına’dan kaçış yok!

İÇİNDEKİLER

Trabzonspor durmuyor... 5 gün önce kupada Sivasspor'u 6-0 yenen Bordo-Mavililer, küme düşme hattında can çekişen rakibi Belediye'yi 4-3 yenerek taraftarına galibiyetle veda etti. Karadeniz Fırtınası, 20. dakikada Halil'in ortasında Olcan Adın ile 1-0 öne geçti. Trabzonspor, golden sonra da baskısını artırdı. 23. dakikada kullanılan korner atışında topu önünde bulan Volkan Şen, ceza sahasına girdikten sonra harika bir vuruş yaparak skoru 2-0'a taşıdı. Bordo-Mavililer, 2-0'ın vermiş olduğu rehavetle oyundan düştü. 34'te oyuna sonradan giren Doka ceza sahasından yaptığı şık vuruşla farkı 1'e indirdi. Galibiyetten başka çaresi olmayan Belediye, Trabzonspor karşısında beraberliği ararken kalesinde bir gol daha gördü. 37'de Olcan'ın frikiğinde topu önünde bulan Halil Altıntop, topu ağlara göndererek ilk yarının skorunu belirledi: 3-1.

TRABZONSPOR'DA KAPANIŞI YASİN YAPTI
İkinci yarıya hızlı başlayan Belediye'de İsveçli oyuncu Holmen'in 55. dakikadaki şutu direkte patladı. Trabzonspor kalesine baskı kuran Belediye, 57. dakikada Zayatte'nin kafa golüyle farkı yeniden 1'e indirdi: 3-2. Trabzonspor kontrollü oynadığı ikinci yarıda 4. golü 84. dakikada buldu. Olcan'ın pasında Yasin topu ağlara gönderdi. Uzatma dakikalarında Zenke'nin golü maçın skorunu tayin etti.

HALİL YİNE SÜPERDİ
Trabzon'un yıldız isimlerinden Halil Altıntop, Belediye maçının kahramanlarındandı. Tecrübeli oyuncu, Olcan'ın attığı golde asist yaparken, 3. gole de imzasını attı. Halil, Belediye engelini aştıkları için çok mutlu olduğunu söyleyerek, "Taraftarımıza armağan olsun" dedi.

TOLUNAY KAFKAS BİLET KESECEK!
Trabzonspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, "İlk 45 dakikada hakimiyeti eline alan hem savunma prensipleri hem hücumu yerine getiren bir Trabzonspor vardı. 2. yarıda 25 dakika oyun kontrolünü kaybettik" dedi.

EN GEÇ PERŞEMBE!
Kafkas, "Aramızdan ayrılacak oyuncular olacak. Bunları en geç perşembe gününe kadar açıklayacağım" diye konuştu.

BÜYÜK REViZYON

Türkiye Kupası finalinde Fenerbahçe ile karşılaşacak olan Trabzonspor'da teknik direktör Tolunay Kafkas, kadroda büyük rotasyona gitti. Kasımpaşa maçından beri kadroya giremeyen Abdullah Karmil dün ilk kez stoperde görev yaptı. Kart cezalısı Giray oynamazken, Bamba kadroda yer almadı. Alim ise ilk kez yedek kulübesinde otururken, Zokora'yı da kulübede bekledi. Kafkas, ilk kez 3 yabancıyı (Celustka, Cech, Adrian) sahaya çıktı.