İkinci Topuz vakası

2009'da Mehmet Topuz'u Kartal'ın pençesinden koparan Sarı-Lacivertliler, Alper Potuk içinde G.Saray'la kapıştı. Genç oyuncu, G.Saray'a gitmek istediğini açıkladı. Fener, "İlgilenmiyoruz" açıklaması yapsa da Eskişehir Fener'in teklifini doğruladı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Mayıs 2013 Güncelleme 10 Mayıs 2013, 02:01
İkinci Topuz vakası

İÇİNDEKİLER

Eskişehirspor'un yıldızı Alper Potuk için Fenerbahçe ile Galatasaray arasında büyük bir rekabet yaşanıyor. Bir süredir adı Galatasaray ile birlikte anılan 22 yaşındaki orta saha oyuncusu için Fenerbahçe devreye girdi. Ancak Fenerbahçe, ezeli rakibi Galatasaray'a göre çok daha güçlü rakamlarla Eskişehirspor Kulübü'nün karşısına çıktı. Sarı- Kırmızılı ekibin 5.5 milyon Euro ile Culio ve Yiğit'i vermeyi teklif ettiği Eskişehirspor'a Sarı-Lacivertliler 11 milyon Euro teklif etti. Bu olay akıllara 2009 yılında yaşanan Mehmet Topuz vakasını getirdi. Fenerbahçe ile Beşiktaş kulübü arasında gidip gelen Mehmet Topuz, bir ara Beşiktaş formasını da giymiş olmasına rağmen Başkan Aziz Yıldırım'ın girişimleri sonucunda Fenerbahçe'ye imza atmıştı. Bu olay uzun süre medyanın gündemini işgal etmişti. Şimdi de Fenerbahçe, Galatasaray'a çok yakın duran Alper'e kancayı taktı. Ancak Genç oyuncunun Eskişehir yönetimine "Ben Galatasaraylıyım ve Galatasaray'da oynamak istiyorum" dediği ortaya çıktı.

GALATASARAY RAKAMI ARTIRMAK ZORUNDA
Fenerbahçe Yönetimi dün bir açıklama yaparak Alper Potuk ile ilgilenmediğini açıkladı... Ancak Fenerbahçe'nin geçmiş dönemlerde bu tür açıklamalar yaptıktan sonra bir çok transferi gerçekleştirdiği biliniyor. Sarı-Lacivertliler, "Tümer Metin'le ilgilenmiyoruz" dedikten 24 saat geçmeden bu oyuncuya Sarı-Lacivertli formayı giydirmişlerdi.

ESKİŞEHİRSPOR BEKLEMEYE ÇEKİLDİ
Eskişehir yönetimi de G.Saray ile görüştüklerini kabul etmiş ancak istenilen rakama ulaşılamadığını ifade etmişti. Alper için F.Bahçe ile Eskişehir 2 yıl önce anlaşma sağlamış ama Alper Potuk yüksek ücret isteyince imza atılmamıştı. Aykut Kocaman da çarşamba günü Eskişehir'le oynanan kupa maçında sonra Alper Potuk'la ilgilendiklerini açıklamıştı.

TRANSFER DÖNEMİNE DAMGASINI VURDU
Alper için Fenerbahçe ile Galatasaray mücadele içinde. Alper, yerli transferinde 1 numaralı isim oldu.