Artık ömür boyu İstanbul'dayım

Galatasaray'ı tercih ederek doğru bir karar verdiğini söyleyen Hollandalı futbolcu, "İstanbul harika bir şehir. Fatih Terim büyük bir teknik adam. Tarafarlar daha önce hiç görmediğim kadar ateşli. Şu anda kendimi evimde gibi hissediyorum"dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Mayıs 2013 Güncelleme 10 Mayıs 2013, 00:06
Artık ömür boyu İstanbul’dayım

İÇİNDEKİLER

Devre arasında tüm dünyaya yankı uyandıran bir imza ile Galatasaray'a transfer olan Wesley Sneijder attığı kritik gollerle şampiyonlukta önemli pay sahibi oldu. Şu ana kadar sessizliğini koruyan Hollandalı yıldız, Türkiye'deki ilk röportajını TAKVİM Gazetesi okurları için arkadaşımız Yaşar Yalçın'a verdi. İşte Sneijder'in İstanbul günleri ile ilgili yaptığı açıklamalar: "Galatasaray'a geldiğim ilk sezon şampiyonluk yaşadım, gerçekten çok mutlu oldum. Ama burada daha önemli olan bir şey var takımımızın her geçen gün daha iyiye gitmesi. Seviyemizi devamlı yükselttik, bu Avrupa'da başarılı olmamız için gerçekten çok önemli. R.Madrid'e elenmek beni üzdü. Rakip çok güçlüydü. Ama biz bu takım karşısında bile bütün dünyaya ne kadar iyi ve kaliteli bir takım olduğumuzu. İkinci maçta Drogba'nın attığı 4. gol ofsayt nedeni ile iptal olmasaydı, ben inanıyorum ki taraftarlarımızın desteği ile 5. golü de bulup onları elerdik. Lig şampiyonluğundan daha önemli olan şey bana göre Avrupa'da alacağı başarılar. Şampiyonluk bize Şampiyonlar Ligi'nin kapısını açacak."

TÜRKİYE LİGİ'NİN KALİTESİNİ İLK MAÇTA ANLADIM
"Buraya gelmeden ki hedefim dünyanın en iyi takımlarından birinde oynamaktı. G.Saray da bunlardan biriydi. Sadece Türkiye Ligi ile ilgili kafamda soru işaretleri vardı. Geldim ve gördüm ki böyle bir şey yok. İlk maçta ne kadar zor rakiplerin olduğunu, takımların bize karşı çok iyi oynayıp mücadele ettiklerine şahit olunca fikrim değişti. Türkiye Ligi hakkındaki kafamdaki o soru işaretleri de kalkmış oldu.

G.SARAY TARAFTARI ANLATILMAZ, YAŞANIR!
"G.Saray taraftarı anlatılmaz yaşanır. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir taraftar topluluğunu görebileceğimi zannetmiyorum. Takımdaki hava harika. Her kulüpte şampiyonuğu futbolcular kutlar ama burada, ailelerimizle birlikte, bütün futbolcular eşleri ile kız arkadaşları ile hep birlikte kutladık."

GELMEMDE TERİM ÇOK ETKİLİ OLDU
"G.Saray'a gelmem de en büyük etkenlerden biri bu takımın başında Fatih Terim'in olmasıydı. Çok büyük bir teknik adam. İstanbul harika bir şehir. Kontratım bitince de burada kalabilirim. Çünkü evimde gibiyim. Derbinin önemini biliyorum. Taraftarımızı birkez daha mutlu edeceğiz."

BENİM DE FRİKİK SIRAM GELECEK!
"Takımda frikikleri çok iyi kullanan futbolcular var. Selçuk da bunlardan birisi. Çok güzel atıyor. Ama yakında beni de göreceksiniz. Benim de sıram gelecek."


YAŞAR YALÇIN