İBB'den Fenerbahçe'ye çelme!

Avrupa Ligi'nde Benfica'ya elenen Fenerbahçe Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında İstanbul BB'ye konuk oldu.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Mayıs 2013 Güncelleme 05 Mayıs 2013, 22:39
İBB’den Fenerbahçe’ye çelme!

İÇİNDEKİLER

Spor Toto Süper Lig'in 32. hafta maçında İstanbul Büyükşehir Belediyespor, sahasında Fenerbahçe'yi 2-0 mağlup etti ve kümede kalma adında çok önemli bir 3 puan aldı.

İstanbul BBSK, 36. dakikada Ömer Can Sokullu ve 90+1. dakikada Mehmet Topuz'un kendi kalesine attığı golle Fenerbahçe'yi 2 - 0 mağlup etti.

Konuk ekip Fenerbahçe ise Galatasaray'ın sahasında Sivasspor'u 4-1 mağlup ettiği gecede Olimpiyat Stadı'ndan mağlubiyetle ayrılarak şampiyonluk şansını matematiksel olarak kaybetti.

EFE KARŞI KARŞIYA KAÇIRDI
12. dakikada sağdan Tayfun Pektürk'ün pasıyla ceza yayında topla buluşan Ekrem Ekşioğlu meşin yuvarlağı bekletmeden Efe İnanç'ın önüne bıraktı. Efe, kaleci Mert ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu auta attı.

SOW'UN VURUŞU SAVUNMAYA TAKILDI!

21. dakikada hızlı gelişen Fenerbahçe atağında Cristian'ın pasıyla topla buluşan Sow'un vuruşunda meşin yuvarlak savunmaya çarparak kornere gitti.

GOLSÜZ EŞİTLİĞİ ÖMER CAN BOZDU: 1-0!
36. dakikada ev sahibi takım öne geçti. Tayfun Pektürk'ün orta sahadan savunmanın arkasına gönderdiği pasla kaleciyle karşı karşıya kalan Ömer Can Sokullu, yerden düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1-0

Karşılaşmanın ilk yarısında başka önemli gol pozisyonu olmadı ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor soyunma odasına 1-0'lık üstünlükle gitti.

EGEMEN KORKMAZ MUTLAK GOLÜ KAÇIRDI
60. dakikada İstanbul Büyükşehir Belediyespor ceza sahası içinde oluşan karambol sonucu topu önünde bulan Egemen Korkmaz, meşin yuvarlağı auta gönderdi.

SOW ÇOK SERT VURDU!
72. dakikada Sow'un sol çaprazdan vurduğu sert şutta top üstten auta çıktı.

CANER'İN VURUŞU DİREĞE TAKILDI!
77. dakikada Caner Erkin yaklaşık 35 metreden yaptığı sert vuruşta top önce savunmaya, sonra da üst direğe çarparak kornere gitti.

MEHMET TOPUZ KENDİ KALESİNE ATTI: 2-0!
90+1. dakikada Visca, sol kanattan hızla getirdiği topu yerden ceza sahasına gönderdi. Araya giren Mehmet Topuz ters bir vuruş yaparak topu kendi ağlarına gönderdi: 2-0

Ligde kalma mücadelesi veren İstanbul Büyükşehir Belediyespor, sahadan 2-0'lık galibiyetle ayrıldı.

İLK 11'DE 8 FARKLI OYUNCU
Fenerbahçe'nin Spor Toto Süper Lig'de İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile oynadığı maçta teknik direktör Aykut Kocaman kadroda sakatlıklar ve yorgunluk nedeniyle değişiklikler yaptı.

Fenerbahçe, İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşılaşmasına, hafta içinde Benfica ile oynadığı UEFA Avrupa Ligi yarı final rövanş maçının ilk 11'inden 8 farklı oyuncuyla çıktı.

Portekiz'deki karşılaşmada ilk 11'de sahaya çıkan futbolculardan Volkan Demirel, Yobo, Salih Uçan ve Caner Erkin İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında yedek soyundu. Benfica maçında sakatlanan Gökhan Gönül, Selçuk Şahin ve Kuyt ile Ziegler ise 18 kişilik kadroda yer almadı.

Fenerbahçe'de ayrıca, sakatlıkları bulunan Serdar Kesimal ve Meireles ile Krasic, Sezer Öztürk ve genç oyuncu Beykan Şimşek de maç kadrosuna giremedi.

WEBO VE MEHMET TOPAL İLK 11'DE
Sarı-lacivertlilerde kart cezalısı oldukları için Benfica maçında forma giyemeyen Mehmet Topal ve Webo, İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında ilk 11'de sahaya çıktı.

Ligde geçen hafta Kayserispor maçında ilk 11'de oynayan Mert Günok, Hasan Ali Kaldırım, Bekir İrtegün, Stoch ve Mehmet Topuz da bu akşam yine ilk 11'de yer aldı.

EMRE SAHALARA DÖNDÜ
Fenerbahçe'de sakatlığı düzelen Emre Belözoğlu, ligde 5 hafta sonra İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında ilk 11'de sahaya çıktı.

Ligin 26. haftasında, 17 Mart 2013'te Medical Park Antalyaspor ile yapılan maçta sakatlanan Emre, ligde Akhisar Belediyespor, Orduspor, Eskişehirspor, Gençlerbirliği ve Kayserispor karşılaşmalarında forma giyemedi. İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında ilk 11'de sahaya çıkan tecrübeli oyuncu, yaklaşık 1,5 ay sonra ligde forma giydi.

KRASİC EKSİKLERE RAĞMEN KADROYA GİREMEDİ

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, çok sayıda eksik olmasına karşın Milos Krasic'i İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında kadroya almadı.
Ligde geçen hafta yapılan Kayserispor maçında ilk 11'de sahaya çıkan Krasic, Benfica ile deplasmanda yapılan karşılaşmanın ardından bu akşam da 18 kişilik kadroya giremedi.

FENERBAHÇELİ TARAFTARLAR MAÇA FAZLA İLGİ GÖSTERMEDİ
Fenerbahçeli taraftarlar, İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçına fazla ilgi göstermedi.

Karşılaşmayı yaklaşık 10 bin sarı-lacivertli taraftar izledi. Taraftarlar, maç öncesi takımlarına tezahüratlarla destek verdi.

FENERBAHÇE KAFİLESİ GÜVENLİK ÖNLEMLERİYLE STADA GELDİ
Fenerbahçe kafilesi, geniş güvenlik önlemleri altında Atatürk Olimpiyat Stadı'na geldi.

Sarı-lacivertli takımı taşıyan otobüse 5 çevik kuvvet minibüsü, polis arabaları ve motosikletli polisler eşlik etti.

Kafile, Galatasaray'ın Sivasspor ile karşılaştığı Türk Telekom Arena'nın önündeki yoldan geçerek Atatürk Olimpiyat Stadı'na geldi.

FENERBAHÇE 60. RESMİ MAÇINA ÇIKTI

Fenerbahçe, İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşılaşmasıyla birlikte 2012-2013 sezonunda 60'ıncı resmi maçına çıktı.

Sarı-lacivertliler, bu sezon TFF Süper Kupa, Spor Toto Süper Lig, UEFA Şampiyonlar Ligi ön elemeleri, UEFA Avrupa Ligi ve Ziraat Türkiye Kupası'nda yaptığı 59 resmi maçta 32 galibiyet, 15 beraberlik ve 12 yenilgi aldı.

WEBO ESKİ TAKIMINA KARŞI İLK KEZ OYNADI
İstanbul Büyükşehir Belediyespor'dan devre arasında Fenerbahçe'ye transfer olan Pierre Webo, eski takımına karşı ilk kez oynadı.

Webo, sezonun ilk yarısında İstanbul Büyükşehir Belediyespor formasıyla Fenerbahçe'ye karşı mücadele etmişti. Sarı-lacivertli takımın 2-1 kazandığı karşılaşmada İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un tek golü Webo'dan gelmişti.

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR'DA 6 DEĞİŞİKLİK
İstanbul Büyükşehir Belediyespor ise geçen haftaki Sivasspor maçının 11'inden 6 değişiklikle sahaya çıktı.

Sivasspor maçında ilk 11'de oynayan Oğuzhan Bahadır, Tom Silva ve Zenke yedek soyunurken, Metin Depe ile sarı kart cezalısı olan Mahmut Tekdemir ve Doka kadroda yer almadı.

Bu oyuncuların yerlerine Eduardo, Can Arat, Efe İnanç, Tevfik Köse, Ömer Can Sokullu ve Tayfun Pektürk, Fenerbahçe karşısında ilk 11'de oynadı.