Tahkim'den Fatih Terim'e ret!

Tahkim Kurulu, Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'e verilen 9 maçlık cezayı onadı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Nisan 2013 Güncelleme 18 Nisan 2013, 20:14
Tahkim’den Fatih Terim’e ret!

İÇİNDEKİLER

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun (PFDK) Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'e verdiği 9 maçlık cezayı onadı.

TFF'den yapılan açıklamada, Tahkim Kurulu'nun bugün yaptığı toplantıda, Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim ile antrenörü Hasan Şaş'a verilen cezalara yapılan itirazın görüşüldüğü, talep üzerine açılan duruşmaya Galatasaray Kulübü yöneticisi Abdürrahim Albayrak ile Terim ve Şaş'ın vekillerinin katıldığı belirtildi.

Açıklamada, müsabaka hakemine ve temsilcisine yönelik sportmenliğe aykırı hareketi ve hakareti nedeniyle Terim'e, Futbol Disiplin Talimatı'nın (FDT) ilgili maddeleri uyarınca verilen toplam 7 resmi müsabakada soyunma odası ve yedek kulübesine giriş yasağı ve toplam 30 bin lira para cezası verilmesinde sübut, hukuki nitelik ve cezanın tayini bakımından bir isabetsizlik görülmediği, itirazın reddedilerek, cezanın onanmasına oy birliği ile karar verildiği belirtildi.
Hasan Şaş'a da ihraç öncesi ve ihraç sonrası müsabaka hakemine yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle verilen 2 resmi müsabakada soyunma odası ve yedek kulübesine giriş yasağı ve 20 bin lira cezasının da oy birliği ile onandığı kaydedildi.

Galatasaray'ın ligin 28. haftasında Türk Telekom Arena'da Mersin İdmanyurdu ile oynadığı maçta hakem tarafından tribüne gönderilen Fatih Terim'e, 2'si geçen sezondan ertelenen cezası olmak üzere toplam 9 maç men cezası verilmişti.

Tahkim Kurulu'nun 18 Nisan 2013 günü (27) sayılı toplantısında hakem Süleyman Abay tarafından tribüne gönderilen ve PFDK tarafından 9 maç men cezasına çarptırılan Fatih Terim ve Hasan Şaş dosyalarını da karara bağladı. Kurul PFDK tarafından verilen 9 maçlık soyunma odası ve yedek kulübesine giriş yasağı cezasını onarken gerekçe olarak da şunları dile getirdi:

"Galatasaray A.Ş.'nin, PFDK'nın, teknik sorumlu Fatih Terim ile antrenör Hasan Gökhan Şaş hakkındaki 11.04.2013 tarih ve 2012-2013/976 E., 2012-2013/1148 K. sayılı kararına itirazına dair Kurulumuzun E.2013/122 sayılı kayıtlı dosyası incelendi. İtirazın süresinde olduğu, gerekli harcın yatırıldığı görüldü. Talep üzerine açılan duruşmaya Galatasaray A.Ş. Yöneticisi ile teknik sorumlu Fatih Terim ve antrenör Hasan Gökhan Şaş'ın vekilleri katıldı. Sözlü açıklamaları dinlendi, tutanak altına alındı. İtiraz edenlerin sunduğu görüntüler ile yayıncı kuruluştan alınan görüntüler izlendi. Sadece itiraz edilen ve aşağıda ayrıntısı belirtilen cezalara ilişkin yapılan müzakere neticesinde;

PFDK'ca Galatasaray AŞ. teknik sorumlusu Fatih Terim'e müsabaka hakemine yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle FDT'nin 36/1-c ve 35/4. maddeleri uyarınca 1 resmi müsabakada soyunma odası ve yedek kulübesine giriş yasağı cezası ve 10.000.-TL para cezası verilmesinde sübut, hukuki nitelik ve cezanın tayini bakımından bir isabetsizlik görülmediğinden, itirazın reddine cezanın onanmasına oybirliği ile;
- PFDK'ca Galatasaray AŞ. teknik sorumlusu Fatih Terim'e müsabaka hakemine yönelik hakareti nedeniyle FDT'nin 42/1-c ve 35/4. maddeleri uyarınca 3 resmi müsabakada soyunma odası ve yedek kulübesine giriş yasağı cezası ve 10.000.-TL para cezası verilmesinde sübut, hukuki nitelik ve cezanın tayini bakımından bir isabetsizlik görülmediğinden, itirazın reddine cezanın onanmasına oybirliği ile;

- PFDK'ca Galatasaray AŞ. teknik sorumlusu Fatih Terim'e müsabaka temsilcisine yönelik hakareti nedeniyle FDT'nin 42/1-c ve 35/4. maddeleri uyarınca 3 resmi müsabakada soyunma odası ve yedek kulübesine giriş yasağı cezası ve 10.000.-TL para cezası verilmesinde sübut, hukuki nitelik ve cezanın tayini bakımından bir isabetsizlik görülmediğinden, itirazın reddine cezanın onanmasına oybirliği ile;

PFDK'ca Galatasaray AŞ. Antrenörü Hasan Gökhan Şaş'a ihraç öncesi ve ihraç sonrası müsabaka hakemine yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle FDT'nin 36/1-c ve 35/4. maddeleri uyarınca 2 resmi müsabakada soyunma odası ve yedek kulübesine giriş yasağı cezası ve 20.000.-TL para cezası verilmesinde subut, hukuki nitelik ve cezanın tayini bakımından bir isabetsizlik görülmediğinden, itirazın reddine cezanın onanmasına oybirliği ile (2013/123 K.);"