Yorulmasını bile istemedik

Pazar günü yapılan Portekiz maçı öncesinde Salih'in hiçbir şikayetinin olmadığını belirten Feyyaz Uçar, "Onun yorulmasını dahi istemedik. 60. dakikada oyundan çıkarttık" dedi. Milli Takım doktoru Piyer Arzuman da "Sakatlık anlaşılınca tedavisi hemen başladı" ifadesini kullandı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Mart 2013 Güncelleme 29 Mart 2013, 01:14
Yorulmasını bile istemedik

İÇİNDEKİLER

Son derece kritik olan Süper Lig ve UEFA Avrupa Ligi maçları öncesinde Fenerbahçe'nin genç yıldızı Salih Uçan'ın U-20 Milli Takım kampında sakatlanmasının yankıları devam ediyor. Ortaya atılan spekülasyonlarla ilgili olarak U-20 Milli Takım antrenörü Feyyaz Uçar açıklamalarda bulundu. Uçar, pazar günü oynanan Portekiz maçından bir gün önce rutin olarak doktorun tüm futbolcuları tek tek kontrol ettiğini ifade ederek "Ne doktordan ne de Salih'ten bize sakatlıkla ilgili tek bir şey gelmedi. Pazar günkü maçta 60 dakika oynattık. Yorgunluk olmasın diye de, 60'tan sonra oyundan aldık" dedi... Salih'in maçtan sonra bir ağrısı olduğunu sağlık heyetine söylediğini kaydeden Uçar, "Oyuncudan böyle bir uyarı gelince, riske girmek istemedik. Gerekli müdahale yapıldı, pazartesi günkü antrenmana da çıkmadı Salih. Salı günü de oyuncuyu serbest bıraktık" diye konuştu.

YÜZÜNDE SİVİLCE ÇIKSA BİLE İHTİMAM EDİYORUZ
Milli Takım'da hiçbir teknik adamın hiçbir oyuncunun sağlığını tehlikeye atmayı düşünmeyeceğinin altını çizen Uçar, sözlerine şöyle devam etti: "Biz oyuncuların yüzünde sivilce çıksa dahi ihtimam gösteriyoruz. Hele ki Salih Türkiye'nin gözbebeği. Biz onu sadece U-20'de değil, 1994 doğumlu olduğu için Elit Tur'da da kullanmayı düşünüyoruz. Bu kadar önemli bir oyuncumuzun sağlığını tehlikeye atabileceğimizin düşünülmesi bile saçma"

ARZUMAN: SALİH TEDAVİSİ GECİKME OLMADAN BAŞLADI
U-20 Milli Takımı'nın doktoru Piyer Arzuman, Salih Uçan'ın tedavisinin, pazar günkü maçta oyundan çıkar çıkmaz ilk dakikada başladığını belirterek şu ifadeleri kullandı: "Salih'le pazar günkü maçtan önce konuştuk. Sakatlık şikayeti yoktu. Maçtan sonra yaptığım tetkiklerde oyuncunun sağ dizinin hemen altında bulunan kasta ufak bir yırtık ve kanama tespit ettim. Tanıyı kendim koyduğum için MR çektirmeye gerek görmedim. Zaten F.Bahçe Kulübü'nün çektirdiği MR sonucunda da aynısı çıktı.