Fazla yabancı zararlı

1995/96 sezonunda Fenerbahçe ile şampiyonluk sevinci yaşayan eski Boşnak futbolcu Boliç, "Kaliteli yabancı faydalı ama çok yabancı zarar olur" dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Mart 2013 Güncelleme 29 Mart 2013, 00:00
Fazla yabancı zararlı

İÇİNDEKİLER

Boşnak asıllı eski futbolc Elver Boliç, "Takımlarda fazla yabancı futbolcunun olması Türk futbolu için zararlıdır. Kaliteli yabancı ise yararlı olur" dedi. Fenerbahçe'de de forma giyen Boliç, Türk futbolu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Takımlardaki yabancı futbolcu sayısının fazla olmasını zararlı bulduğunu belirten Boliç, Türkiye'ye, Fenerbahçe'nin eski futbolcusu Alex haricinde uzun yıllar kalıp iz bırakan bir futbolcu gelmediğini savunarak, şöyle konuştu: "Benim oynadığım döneme göre bugün Türk futbolunda kalite açısından düşüş var. Bizim zamanımızda bütün takımlara baktığımız zaman Türk futbolcular çok iyiydi.

GERİLEME VAR
O zaman 3 yabancı oynayabiliyordu. İyi bir jenerasyon vardı. Bence şu anda bu konuda Türkiye zayıf kaldı. Benim görüşüm bu"

ŞAMPİYONLUK YARIŞINDA FENER İLE G.SARAY EŞİT!
Süper Lig'de şampiyonluk yarışında Galatasaray ile Fenerbahçe'yi şanslı bulduğunu söyleyen Boliç, "Bence her iki takımın da yüzde 50 şansı var. Şampiyonluk yarışı son haftaya kadar büyük bir heyecan içinde devam edecektir" diyi konuştu.