Gönüllerin şampiyonu

Kötü bir ilk çeyrek geçiren Fenerbahçe, sonraki periyotlarda farkı azaltamadı. Angel ve Ivana'nın 22 sayısı galibiyete yetmedi. Ekaterinburg'dan Candice Parker Final 8'in MVP'si oldu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Mart 2013 Güncelleme 25 Mart 2013, 00:33
Gönüllerin şampiyonu

İÇİNDEKİLER

FIBA Kadınlar Euroleague Finali'ne yükselerek tarihi bir başarıya imza atan Fenerbahçe, final maçında karşılaştığı ev sahibi UMMC Ekaterinburg'a 82-56 yenilerek Avrupa ikinciliğinde kaldı. Sarı- Lacivertliler Kadınlar Euroleague'de finaline mücadele eden ilk Türk takımı unvanını alırken Rus ekibi ise kupayı ikinci kez müzesine götürme başarısı gösterdi. Final maçı sonrası düzenlenen törende ikinci olan Fenerbahçe takımına madalya ve şiltini Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel verdi. Şampiyon olan UMMC Ekaterinburg takımı ise madalya ve kupasını FIBA Avrupa Genel Sekreteri Kamil Novak'ın elinden aldı. Fenerbahçe'de Angel McCoughtry ve Ivana Matovic 22'şer sayı ile temsilcimizin skor yükünü çeken oyuncular oldular. UMMC Ekaterinburg'da ise Candace Parker 24 sayı, 11 ribaund ile doubledouble yaparak galibiyette önemli rol oynadı. Öte yandan MVP ödülünün sahibi Rus ekibinden Candace Parker oldu. Mücadeleye Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel ve Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ile Sarı-Lacivertli kulübün yöneticileri de izledi.

AH O iLK ÇEYREK!
Maça istediği gibi başlayamayan Fenerbahçe hücumda top kayıpları yaparken Ekaterinburg ise isabetli atışlarıyla farkı açarak skoru 8-0 yaptı. Savunmada oldukça zayıf kalan Fenerbahçe periyodu ise 26-11 geride tamamladı. 2. periyotta Taurasi'nin de basketiyle Rus temsilcisi 15. dakikayı 32-13 üstün geçti. Periyodun sonlarına doğru hücumda toparlanan Fenerbahçe, Angel'in basketleriyle skoru 37-24'ye getirdi. Karşılaşmanın ilk yarısı da 39- 24 Ekaterinburg'un üstünlüğü ile sona erdi.

FENER DİRENDİ AMA!
3. periyotta Fenerbahçe Matovic ile etkili olsa da final periyoduna ev sahibi takım 66-44 önde girdi. Son periyotta da değişen bir şey olmadı ve Ekaterinburg maçı 82- 56 kazandı.

BİR GÖRÜŞ(CEREN ATEŞ)
Emeği geçen herkesi kutlarım EKATERINBURG maça ne kadar iyi basladıysa Fenerbahçe de o kadar kötü başladı. Ben maçın başında kafa kafaya bir mücadele olmasını bekliyordum ancak Diana- Candace ikilisi Cappie, Angel ikilisine maç başında üstünlük kurdular. Onlara Nolan be Gruda da eşlik edince fark bir anda 20 sayıya çıktı. Fenerbahce ilk yarının sonunda Matovic ve Angel ile direnç gostererek daha iyi oynamaya başlayip farki 13 sayıya indirse de Ekaterinburg kadro derinliğini kullanarak oyunun kontrolünü ele geçirdi ve ilk kez final oynadıkları Kadınlar Euroleague şampiyonluğunu kazandılar. Yine de bu sonuç kadın basketbolu adına elde edilen çok büyük bir başarıdır. Emeği geçen herkesi canı gönülden kutluyorum. Aldığım duyumlara göre seneye Euroleague final 8 yine İstanbul'da olacak.. Sarı- Lacivertliler'in cok daha iyi bir kadro ile önümüzdeki sene şampiyonluğun yine en büyük adayı olacaktır.