Amerika'da Türk destanı

Kolej liginde Westmon'u şampiyon yaptı. WNBA takımlarını peşine taktı... 15 Nisan'da draft edilirse ilk Türk olarak tarihe geçecek...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Mart 2013 Güncelleme 22 Mart 2013, 00:00
Amerika’da Türk destanı

İÇİNDEKİLER

ABD'de daha küçük yaşta üniversite ve kolejlilerin oluşturduğu lig NAIA'da Westmont Kolej'de hem eğitimini sürdüren hem de basketbol oynayan milli oyuncumuz Tuğçe Canıtez, Westmont College ile ABD şampiyonluğuna ulaştı. Olimpiyatlarda çeyrek final oynayan Milli Takımımız'da da yer alan Tuğçe Canıtez, maçı 25 sayı, 20 ribaund, 3 asistle tamamladı. Tuğçe, turnuvanın en değerli oyuncusu olurken yılın oyuncusu da seçildi.

WNBA'İN GÖZDESİ
Westmont College, sırasıyla Cumberlands, Rogers State, Westminister, Freed-Hardeman ve Lee'yi mağlup ederek şampiyonluğa ulaştı. Tuğçe Canıtez şampiyonayı 22.2 sayı 14.2 ribaund ve 3.2 asist ortalamalarıyla tamamladı. Üniversitedeki son yılını geçiren Tuğçe Canıtez, daha önce NJCAA'de North Idaho College ile de NJCAA şampiyonluğuna ulaşmıştı. Tuğçe Canıtez'in 15 Nisan'daki 2013 WNBA draftına katılması beklenirken, draftta seçildiği takdirde, WNBA'de draft edilen ilk Türk oyuncu olarak tarihe geçecek. Tuğçe Canıtez daha önce ülkemizde Ceyhan Belediyespor forması da giymişti.

9 WNBA TAKIMI SIRADA
Tuğçe Canıtez'i WNBA takımlarından New York Liberty, Washington Mystics, Minnesota Lynxa, Los Angeles Sparks, Phoenix Mercury, Chicago Sky, Seattle Storm, San Antonio Silver Star kadrosuna katmak için uğraş veriyor. Bu yaz Tuğçe'nin adını çok duyacağız.

POTA ALTINI KARARTIYOR

22 yaşında ve 1.90 boyunda olan Tuğçe Canıtez, sezonu 22.2 sayı, 14.2 ribaunt ve 3.2 asist ortalamalarıyla tamamladı. Fiziğiyle pota altını karartıyor.