Bu yolun sonu şampiyonluk

Euroleague 8'li finallerde ev sahibi Rusya'dan Spartak Moskova'nın karşısına çıkan Sarı-Lacivertliler 3'te 3 yaptı. 52 sayı atan Pondexter&McCoughtry ikilisi şov yaptı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Mart 2013 Güncelleme 21 Mart 2013, 01:32
Bu yolun sonu şampiyonluk

İÇİNDEKİLER

Helal sana Kanarya... Rusya'da düzenlenen Euroleague 8'li finallerde grubundaki ilk iki maçını kazanan Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı, son maçında ev sahibi ülkeden Spartak Moskova'yı 73-70 yenip 3'te 3 yaptı. Sarı-Lacivertliler bu galibiyetle grubunu lider bitirerek yarı finale yükseldi. Müthiş bir çekişmeye sahne olan maça istediği gibi başlayamayan Fenerbahçe Seimone Augustus ve Candece Dupree'nin sayılarına engel olamayınca ilk periyotu 20-15, ilk yarıyı da 41-35 yenik kapattı. Üçüncü çeyreğin başlamasıyla birlikte savunmasını sertleştiren Kanarya, Angel McCoughtry ve Cappie Pondexter'ın skorer oyunuyla farkı eritti ve son çeyreğe 55-54 geride girdi. Nefeslerin tutulduğu son 10 dakikada müthiş bir mücadele sergileyen Fenerbahçe, bitime 1 dakika kala 69-66 öne geçti. Bu üstünlüğünü maçın sonuna taşıyan Fener zafere uzandı. Sarı-Lacivertliler'de 26 sayı atan Pondexter maçın yıldızı oldu. McCoughtry de 16 sayı üretti.

BİRSEL: İNANIYORUZ
Fenerbahçe'nin kaptanı Birsel Vardarlı şampiyonluğa inandıklarını söyledi. Milli oyuncu, "Bugün de özellikle son çeyrekte mükemmel oynadık. Şimdi gözümüzü yarı finale çevirdik" dedi.

1 GÖRÜŞ
CEREN ATEŞ

EN AZINDAN FİNAL GELECEK!
Fenerbahçe, ligdeki Galatasaray galibiyetinin ardından turnuvaya kendilerine olan güvenleri yüksek olarak geldi. Ve şu anda Ekaterinburg ile turnuvanın en iyi basketbol oynayan takımı diyebilirim. Yarın finale kalmak icin oynayacaklar. Fenerbahçe'nin yarı finali de geçip final oynayacağını düşünüyorum. Finalde ise muhtemelen ev sahibi Ekaterinburg ile oynayacaklar. Final ise şüphesiz az hata yapanın kazanacağı ve izlemenin de çok zevkli olacağı bir karşılaşma olacaktır.