Bu bir hukuk skandalıdır

Alınan kararla Tahkim Kurulu'nun tüm tarafsızlığını yitirdiğini söyleyen Aysal, "Futbola zarar veriyorlar. Yaptıkları hukuk skandalıdır. Bu karar sonrasında herkes birbirini 'katil', 'hırsız' gibi suçlamalarla zan altında bırakabilir. Spor adına utanç duyulacak bir karar alındı" dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Şubat 2013 Güncelleme 08 Şubat 2013, 01:45
Bu bir hukuk skandalıdır

İÇİNDEKİLER

Tahkim Kurulu'nun Felipe Melo'nun cezasını onaylaması sonrası Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, "Tahkim Kurulu taraszılığını yitirmiştir. Yaptıkları hukuk skandalıdır" dedi. G.Saray kulübü resmi internet sitesinden ise akşam saatlerinde bir bildiri yayınladı. İşte o çarpıcı açıklama:

NİYE GÖRÜNTÜLER İZLENMEDİ
Bir kaç hafta önce bir başka sporcuya maçın hakemi tarafından yaptığı tespit edilen ve görüntülerle desteklenen hareket nedeniyle verilen 8 maçlık müsabakadan men cezasının - görüntülerde açıkça yer almasına rağmen- yeterli kanıt bulunamadığı ve kendi ifadeleriyle "hakemin yüzüne bir sıvının gelmiş olabileceği düşünülse de futbolcunun tüm bu eylem sırasında konuşmaya devam ettiği ve konuşma esnasında tükürme eyleminin fiziksel olarak mümkün olmadığı" gerekçesiyle Tahkim Kurulu tarafından 1 maça indirilmesi kararı camiamız kadar spor kamuoyunda vicdanları rahatsız eden bir karar ve uygulama örneği olarak spor tarihimize geçmişti. Kısacası kurul, hakemin raporundan bağımsız olarak hareket etmiş, oyuncunun beyanını ve görüntüleri esas alarak karar vermişti.

SPOR TARİHİMİZE KARA BİR LEKE
Aynı kurulun kurulun bugün açıkladığı kararından öğreniyoruz ki, futbolcumuz Melo'nun rakip oyuncuya yaptığı iddia edilen aynı hareket nedeniyle yine disiplin kurulunun vermiş olduğu 4 maçlık ceza konusunda yaptığımız itirazda bu kez sporcunun beyanı ve görüntüler kaale alınmamış ve "hakem raporunda bulunan hususların aksini ispata yeter kuvvette delil ve emare olmaması yanında, olayın gerçekleştiği anda rakip takım futbolcusunun tepkisi ve diğer oluşa dair tespitler dikkate alınarak" onanmıştır. Yani suçsuzluğun ispat edilememesi suçun varlığı ve ceza için yeterli bir gerekçe olarak kabul edilmiş ve bir kez daha spor tarihimize kara bir leke düşmüştür.

YILLIK MALİYET 6 MİLYON EURO
Başkan Aysal, Sneijder ve Drogba'yı piyasa fiyatlarının çok altında aldıklarını belirterek, "İki futbolcunun yıllık maliyeti 6 milyon Euro"
dedi.

AKTAR DEDİYSE BİLDİĞİ VARDIR
Aysal, İrfan Aktar'ın iddiaları için, "Aktar'ın mutlaka bir bildiği vardır. Ama ben böyle spekülasyonlara girmem" yorumunu yaptı.

TERİM İSTEMEDEN TRANSFER OLMAZ
Spor Yönetiminin Sorunları Konferansı'na katılan Ünal Aysal, Aziz Yıldırım'ın manüpilasyon iddialarına yanıt vermedi. G.Saray Başkanı, "Her oyuncumuzu Fatih hoca ile mütabakata vararak transfer ettik. Galatasaray başkanı, teknik onay olmadan bir şey yapmaz. Ben sınırlarımı da mesuliyetlerimi de biliyorum"
diye konuştu.