10'un adı Cimbomba

Önce Sneijder'e imza attıran ardından Drogba ile anlaşıp iki bomba birden patlatan Sarı-Kırmızılılar, Arena'da Emre ile öne geçti, Riera farkı ikiye çıkardı. Beşiktaş, Sivok'un golüyle umutlanırken, G.Saray'ın 10 numarası Melo oyundan atıldı. Fakat Cimbom 3 puanı bırakmadı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Ocak 2013 Güncelleme 28 Ocak 2013, 01:42
10’un adı Cimbomba

İÇİNDEKİLER

Arena'da zafer lider Galatasaray'ın... Ezeli rakibi ve takipçisi Beşiktaş'ı konuk eden Sarı-Kırmızılılar nefesleri kesen maçtan 2-1 galip ayrıldı. Cimbom böylece hem Beşiktaş hem de Fenerbahçe'ye 5 puan fark attı. Galatasaray'ın süper transferi Wesley Sneijder ilk kez parçalı formayla görev yaparken, Beşiktaş'ta da Dentinho görücüye çıktı.

MAÇ 1-0 BAŞLADI!
Derbiye Galatasaray adeta 1-0 önde başladı. 3. dakikada gelişen atakta Umut Bulut'un mükemmel ortasına arka direkte Emre Çolak aynı güzellikte vurdu ve Cimbom öne geçti. 15. dakikada Selçuk İnan'ın kullandığı serbest vuruşta, McGregor ön direkte topu uzaklaştırdı. 25. dakikada Hilbert, Muslera ile karşı karşıya kaldı. Ama kötü vurdu. 41. dakikada Emre Çolak'ın sağ ayağıyla vuruşunu McGregor iki hamlede kontrol etti.

ÖN DİREK VE SIVOK
İlk yarının son dakikasında Selçuk'un kullandığı serbest vuruşta Riera şık bir kafayla topu ağlara gönderdi ve skoru 2-0 yaptı. Ve ilk yarı Galatasaray'ın iki farklı üstünlüğü ile sona erdi. Beşiktaş ikinci devreye golle başladı. Fernandes'in köşe vuruşuna Sivok ön direkten kafayla dokundu: 2-1.

MELO KIZARDI
61. dakikada Melo, Oğuzhan ile yaşadığı gerginliğin ardından kırmızı kartla oyundan atıldı. 65. dakikada Hamit yakın mesafeden mutlak pozisyonu harcadı. Kalan dakikalarda Galatasaray skoru korumayı başararak 3 puanı aldı. Beşiktaş ise Süper Lig'de 11 hafta sonra mağlubiyet yaşadı.

BÖYLE İKİLİ GÖRÜLMEDİ!
Sneijder'i kadrosuna katan Galatasaray dün de Drogba ile anlaştı. Böylece Sarı-Kırmızılılar müthiş bir ikiliye sahip oldu.

RUHUNDA LiDERLiK VAR
Ligin ilk haftalarından itibaren zirveye oturan Galatasaray dün de Beşiktaş'ı mağlup ederek liderliği bırakmadı.
Derbi fatihi G.Saray

17 MAÇTA 1 KEZ YENİLDİ
Lider Galatasaray derbilerdeki başarılı performansını dün de sürdürdü... Sarı-Kırmızılılar son 17 derbide sadece 1 kez yenildi. Selçuk İnan da bu maçlarda 6 gol, 11 asistlik performansıyla alkışları fazlasıyla haketti.

ASLANTEPE'NİN ŞİFRELERİ
1- G.Saray transfer gündemine rağmen müthiş motiveydi.
2- Terim'in 2. yarıdaki oyuncu değişiklikleri kusursuzdu.
3- Beşiktaş ne kafa ne fizik ola rak derbiye hazır değildi.
4- Aybaba'nın M.Akgün tercihi Beşiktaş'a pahalıya patladı.
5- Maçın başında gelen gol Beşiktaş'ın oyun planını alt üst etti, G.Saray ise çok morallendi.
6- Melo'nun atılması Beşiktaş'a değil adeta G.Saray'a yaradı.
7- Fernandes'in fiziksel eksikliği performansını çok etkiledi.