Nöbetçi Kuyt'arıcı

Ziraat Türkiye Kupası'nda ilk maçını kazanan Sarı-Lacivertliler, 85 dakika durdu... Sonrasında Semih Şentürk sahneye çıktı. Kuyt ise kapanışı yaptı. Kanarya kupada 2'de 2 yaparak yoluna emin adımlarla devam etti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Ocak 2013 Güncelleme 14 Ocak 2013, 04:59
Nöbetçi Kuyt’arıcı

İÇİNDEKİLER

Ziraat Türkiye Kupası A Grubu'nda Fenerbahçe deplasmanda 1461 Trabzon'u 2-0 mağlup etti. İlk yarıda rakibinin üzerine saldıran bir 1461 izledik... İlk 10 dakikalık bölümde 1461 Trabzon iki kez çok önemli gol pozisyonlarını değerlendiremedi. Ve sonrasında Fenerbahçe, oyunun hakimiyetini eline aldı. Sarı-Lacivertliler, 15. dakikada Brezilyalı futbolcuları Cristian Baroni ile gole çok yaklaştı. Stoch'a yapılan faulü kullanan Baroni'nin sert frikiğini kaleci Fatih son anda çelebeldi. Dönen topu Hollandalı Dirk Kuyt dışarı gönderdi.

İLK YARININ SONUNDA OLAY
39. dakikada Fenerbahçe atağa çıkarken topu kaybetti Barış 3 Fenerbahçeli arasından sıyrıldı ve pasını gönderdi. Topla buluşan Sercan sol kanattan ceza sahasına ortasını yaptı ama Egemen kafasıyla tehlikeyi önledi. İlk yarının son anlarında 1461 Trabzon kalecisi Fatih oyunu soğutmak için topu oyuna sokmadı. Miroslav Stoch kaleci Fatih'e doğru yöneldi ve Fatih kendini yer buldu. Ama maçın hakemi Stoch'un bir müdahalesi olmadığını düşündüğü için faul kararı vermedi. Ardından itirazlarda bulunan Fenerbahçeli Selçuk ve 1461 Trabzon kalecisi Fatih sarı kart gördü.

YUSUF KARŞI KARŞIYA KAÇIRDI
İkinci yarıda yine kora kor bir mücadele izledik. 67. dakikada 1461'den Yusuf kaleci Mert ile karşı karşıya kaldı ama topu genç eldivene nişanladı. 79'da ise Semih'in ara pasında Stoch kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu dışarı gönderdi. Top dileği yaladı adeta. 85. dakikada Gökhan Gönül'ün sağ kanattan yaptığı ortaya Semih Şentürk çok iyi yükseldi ve kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi.



87. dakikada Cristian Baroni'nin kornerinde topu önünde bulan Hollandalı yıldız oyuncu Dirk Kuyt topu müsait pozisyonda ağlara gönderdi ve skoru belirledi.



'SUS' İŞARETİ YAPTI TARAFTAR ÇILDIRDI!
Dün
akşam attığı golden sonra 1461 Trabzon tribünlerine dönüp 'sus' işareti yapan Semih Şentürk, taraftarları çıldırttı. Semih'in bu hareketi tepki çekerken hakem Semih'e sarı kart gösterdi. Maçın ilk golünü atan Semih'e ilk tebrik ise eşi Pınar Şentürk'ten geldi. Eşi Pınar, @pnr_23 Twitter hesabından "Allahım sana şükürler olsun. Çok özlemiştim gollerini. Gözyaşlarıma hakim olamıyorum beni hep böyle ağlat sen askım" diye yazdı.