Tarihi bir leke daha

Galatasaray, Meireles'in cezasının indirilmesinden sonra resmi internet sitesinden, "Türk Futboluna Tarihi Bir Leke Daha" başlıklı bildirisiyle futbolu yönetenlere yüklendi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Aralık 2012 Güncelleme 28 Aralık 2012, 00:58
Tarihi bir leke daha

İÇİNDEKİLER

G.Saray'ın internet sitesinden "Türk Futboluna Tarihi Bir Leke Daha" başlığıyla yaptığı açıklama: "Dün yargı kararlarını umursamayan bir federasyon, bugün de Meireles'in cezasını 4 maça düşürerek bu kez kanıtları hiçe saymıştır. Hakem raporlarına rağmen yapılan bu indirim, yalnız kamu vicdanına değil, sporda adaleti sağlamakla görevli hakemlik müessesesine de vurulmuş büyük bir darbedir. Futbolda şiddet ve saldırganlığın ortadan kalkması, her şeyden önce kurumlarına duyulan güvenle sağlanabilir. Oysa bu karar ile Türk spor dünyasına, bir kez daha keyfi bir idarenin gölgesi düşmüş, futbol tarihimize yıllarca üzerimizden atamayacağımız bir leke daha sürülmüştür. Vahim uygulama ile mevcut Federasyon asli görevini yerine getirme kabiliyetini yitirmiştir."

ERTELEME İSTEĞİ REDDEDİLDİ
F.Bahçe Portekizli oyuncusu Meireles'in cezasının 4 maça indirilmesinden sonra cezanın da ertelenmesini talep etti. Ancak bu talep Tahkim Kurulu tarafından reddedildi.

BOŞAT: RESMEN İNFİLAK!
Eski hakem Muhittin Boşat, "Halis Özkahya, yazdığı raporlara inanılmayan ve güvenilmeyen hakem durumuna düşürüldü. MHK, PFDK, Tahkim ve TFF resmen infilak etmiştir" diye konuştu.

İŞTE TAHKİM KURULU ÜYELERİ
Tahkim Kurulu başkan Engin Tuzcuoğlu, Murat Balcı, Fahri Öztürk, Osman Karakuş, Uğur Mutlu, Hüseyin Aydın ve Taner Ünlü'den oluşuyor.