Tayfur Havutçu'dan bomba açıklamalar!

Beşiktaş'ın eski teknik direktörü Tayfur Havutçu, siyah - beyazlı takımla neden devam etmediğine açıklık getirdi.

Giriş Tarihi 01 Kasım 2012, 00:00 Güncelleme 01 Kasım 2012, 18:43
Tayfur Havutçu’dan bomba açıklamalar!

İÇİNDEKİLER

Havutçu, "Başkanımız, yabancı teknik direktörle çalışmak istediklerini söylemişti. Ben de bazı yöneticilerden rahatsız olduğumu dile getirdim. Sonuç olarak karar, devam etmemek yönünde çıktı." dedi.

Quaresma'yla ilgili olarak ise, "Bütün yabancıları bir kenara Quaresma'yı bir kenara koyarım. Çok iyi bir kişiliğe sahip. Takım içerisinde arkadaşlarıyla ilişkisi çok iyiydi. Ben Quaresma'yı her zaman takımımda görmek isterim." diye konuştu.

İşte Tayfur Havutçu'nun Radyospor'a yaptığı açıklamaların detayları:

SÜLEYMAN SEBA'NIN SAĞLIK DURUMU
Önceki gün hastaneden taburcu oldu. Şu anda Sakarya'da bizde, babamlarda kalıyor. Ben orada kalıyorum. Şu anda sağlık durumu gayet iyi; umarım daha da iyi olacak.

Önümüzdeki dönemde bir takımda çalışmayı düşünüyorum. Bir kaç teklif geldi; ama benim düşüncem yönetimle aynı paralelde düşündüğüm bir kulübe gitmek istiyorum. Şu anda çok maç seyrederek, aileme daha fazla vakit ayırarak zaman geçiyorum; ama bir takımda çalışacağım. Elbette yurt dışında da çalışmak benim için önemli bir seçenek.

GENÇLEŞTİRİLMENİN YAPILDIĞINI SÖYLEYEMEYİZ; KADRO DERİNLİĞİ YOK
Feda politikasıyla yola çıkıldı. Gençleştirilme operasyonu başlatıldı; ama transferlere baktığımız zaman bunun çok gerçekleştiğini söyleyemeyiz. İnişli çıkışlı bir grafik var. Ama üzerine koyarlarsa önümüzdeki günlerde daha iyi olabilir. Ama kadro derinliği yok. 11 dışında kulübeden gelip de maçı çevirebilecek çok oyuncu yok. Genç oyuncular var. Transfer döneminde gelen oyuncular belli. McGregor geldi. Uğur Boral geldi. Bunlar 30 yaşın üzerinde. Bunun dışında Oğuzhan ve Olcay geldi. Altyapıdan gelen oyuncular da şu anda Beşiktaş'ın ağırlığını kaldırabilecek düzeyde değil. Onlara zaman vermek gerekiyor. Bu yüzden kadro derinliği yok diyebiliriz.

TÜM YABANCILAR BİR KENARA, QUARESMA BİR KENARA
Querasma, Beşiktaş'ın sözleşmeli oyuncusu; ama maalesef kendisinden faydalanılmıyor. Artık bu konuya son vermek gerekiyor; çünkü bu kadar yüksek maaliyetli oyuncudan faydalanılması gerekiyor. Son günlerde basında Ricardo hakkında farklı şeyler yazılıyor. Ben Ricardo'yla yaklaşık 2 sene birlikte çalıştım. Hiçbir saygısızlığını görmedim. İnsan olarak da çok iyi bir kişi. Biraz iddialı olacak; ama bütün yabancıları bir kenara Quaresma'yı bir kenara koyarım. Ricardo, insan olarak da üst düzeyde birisi.

Ben Ricardo Quaresma gibi bir futbolcuyu her zaman kadromda görmek isterim. Yönetimle daha önce bir görüşme yaptı. İçeriğini çok fazla bilmiyorum. Ama kendisi ücretinde indirim yapmıştı. Daha sonra, nedenini bilmiyorum, indirim yapmasına karşın kadroya dönmedi. Şu anda takım içerisinde olan yabancılar içerisinde de çok yüksek ücret alan var. Bir şey demek doğru değil. Devamlı açıklamalar yapılıyor; ama kimse tam olarak ne olduğunu bilmiyorum.

TAKIM ARKADAŞLARIYLA İLİŞKİSİ HER ZAMAN İYİYDİ
Quaresma'nın takım içerisinde bütün arkadaşlarıyla diyaloğu çok iyiydi. 2 seneye yakın birlikte çalıştık. En iyi anlaştığı kişi de malzemeci Sürreya'ydı. Bu kadar da alçak gönüllü. Bütün personelle arası çok iyi. Ben hiçbir saygısızlığını görmedim. Son derece saygılı bir insan.

Sezon bittiğinde başkanımız Fikret Orman'la görüştüm. Kendi düşüncelerimi belirttim. Bazı yöneticilerden rahatsız olduğumu söyledim. Onlar da kendi düşüncelerini belirttiler. Bir yabancı hoca arayışı içerisindeydiler. Sonrasında Samet hocayla anlaşıldı. Ama ben hiçbir zaman kırgın değilim. Beşiktaş'ta çok güzel günlerim geçti. Bu kulübün bir parçası olarak kendimi görüyorum.

BEŞİKTAŞ'TA YENİDEN GÖREV ALACAK MI?
Şu anda neyin ne olacağını bilemiyorum. Hayırlısıysa gelecekte de Beşiktaş'ta görev alırız. Şu anda bir şey diyemeyiz. Neyin ne olacağını bilemiyoruz. Bakalım zaman neyi gösterecek.

Şu anda milli takımımızda Abdullah Avcı var. Geldiğinde dönemde taraflı tarafsız herkes kendisini destekledi. Maalesef son dönemde istenilen sonuçlar alınamadı. Ama ben Abdullah hocanın başarılı olacağına gönülden inanıyorum. Benim için milli takımın henüz erken olduğunu düşünüyorum. Ben kendimi başka projelerde kanıtlayıp, ondan sonra Milli Takım'a gelmek istiyorum. Şu anda hepimiz Abdullah hocayı desteklemeliyiz.

Beşiktaş taraftarının kalbimde yeri hep ayrıdır. Onları çok seviyorum. Takımı desteklemeye devam etsinler. Umarım Beşiktaş daha iyi yerlere gelecek."