Sahaya bomba attılar

Asya Şampiyonlar Ligi'nde İran'ın Isfahan ve S.Arabistan'ın Al Ahli takımları arasındaki maçta tribünden atılan yabancı maddeyi Isfahan'lı futbolcu Kolakhaj saha dışına fırlattı... 1 saniye sonra infilak eden maddenin bomba olduğu anlaşıldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Eylül 2012 Güncelleme 22 Eylül 2012, 00:00
Sahaya bomba attılar

İÇİNDEKİLER

Tribün terörünün boyutları her geçen gün biraz daha şaşırtıcı bir boyut alıyor... Kendini bilmez taraftarların sahaya para, pet şişe, bozuk para gibi maddeleri atması artık olağan bir hal almışken İran'da yaşanan bir olay herkese "Yok artık" dedirtti. Asya Şampiyonlar Ligi'nde İran'ın Isfahan ve Suudi Arabistan'ın Al Ahli takımları arasında oynanan maçta tribünden sahaya 'bomba' fırlatıldı. Yaşanabilecek çok büyük bir felaket ise şans eseri atlatıldı.

KİMSE NE OLDUĞUNU ANLAYAMADI
0-0 sona eren maçın ikinci yarısında bir taç atışı sırasında Isfahan futbolcusu Adel Kolakhaj'ın önüne tribünden atılan bir yabancı madde düştü. Kolokhaj da maddeyi eline alıp reklam panolarının arkasına doğru fırlattı. Fakat saha içindeki herkes 1 saniye sonra büyük bir patlamayla sarsıldı. Hakemler ve futbolcular büyük bir korkuyla saha ortasına doğru koşmaya başladı.

KOLAKHAJ: ÇOK BÜYÜK BİR ŞOKTU
Güvenlik güçlerinin maç sonrasında yaptığı açıklamada alev alarak infilak eden maddenin bir patlayıcı olduğu belirtildi. Yetkililer ses bombasından şüphelediklerini açıkladılar. Olaydan şans eseri şara almadan kurtulan Adel Kolokhaj, "Ne olduğunu anlayamadım. Bir anda büyük bir patlama yaşandı. Hemen olay yerinden uzaklaştık. Çok büyük şoktu" dedi.

BÖYLESİ HİÇ GÖRÜLMEMİŞTİ
İran' da yaşanan olay tüm dünyada büyük yankı buldu. Şans eseri kimsenin yaralanmadığı patlama, stat girişlerinde yapılan güvenlik kontrolünün önemini de gözler önüne serdi.

1- Isfahan'da oynayan Adel Kolakhaj sahaya atılan yabancı maddeyi işte böyle eline alıyor.
2- Kolakhaj elindeki maddenin ne olduğunu bilmediği için çok rahat bir şekilde hareket ediyor.
3- İranlı futbolcu eline aldığı bombayı reklam panolarının arkasına doğru işte böyle fırlatıyor.
4- Reklam panolarına çarpan bomba alevler saçarak çok büyük bir gürültüyle patlıyor.
5- Patlamanın ardından büyük bir sis bulutu oluşuyor. Herkes korkuyla koşmaya başlıyor.

İran polisi o taraftarı arıyor
6- Sahaya bomba atan taraftar henüz yakalayamadı. İran polisi güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyerek suçluya ulaşmayı hedefliyor.