Türkiye kupası Türkiye'yi A Haber ile kucaklıyor

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ile Turkuvaz Medya Grubu Başkan Vekili Serhat Albayrak Ziraat Türkiye Kupası maçlarının A Haber'de yayınlanmasını öngören sözleşmeyi imzaladı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Eylül 2012 Güncelleme 21 Eylül 2012, 02:07
Türkiye kupası Türkiye’yi A Haber ile kucaklıyor

İÇİNDEKİLER

Ziraat Türkiye Kupası 1 yıl daha A Haber'de... Turkuvaz Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Serhat Albayrak ile Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören kupa maçlarının geçen sezon olduğu gibi bu sezon da A Haber'de yayınlanmasını öngören naklen yayın sözleşmesini imzaladı. A Haber'in binasında gerçekleştirilen ve canlı yayınlanan imza törenine, Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın ve TFF 1. Başkan Vekili Ufuk Özerten de katıldı.

ALBAYRAK: KATKIYA DEVAM
Turkuvaz Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Serhat Albayrak, "Öncelikle Türk futboluna 'Hayırlı olsun' demek istiyorum. Geçen sezon zorlu ve sıkıntılı bir süreç yaşadık. Bu süreçte geçen sene Turkuvaz Medya Grubu olarak Türk futboluna katkı yapmaya çalıştık. Bu sezon da Türk Futbolu'na yine aynı katkıyı yapıyoruz" diye konuştu.

81 İL156 TAKIM 177 MAÇ
Bu sezon "Türkiye'nin Kupası Türkiye'yi kucaklıyor" sloganıyla gerçekleşen Türkiye Kupası'na 81 ilden de takım katılıyor. Geçen sezon 57 olan takım sayısı 156'ya, 56 olan maç sayısı da 177'ye çıktı. Ufuk Özerten, "Türkiye Kupası'nda bir ilki gerçekleştiriyoruz. Türkiye Kupası'nda bu sezon 81 ilin takımlarının yer alması, federasyon olarak bir ekip çalışmasının ürünü. Bütün amacımız futbolu tabana yaymak. Yaşanan olumsuzluklar sonrası futboldan uzaklaşan insanları tekrardan futbola çekmek ve futbolun güzelliklerini konuşmak istiyoruz. Turkuvaz Medya'nın katkısı çok önemli" ifadesini kullandı.



TURKUVAZ'A TEŞEKKÜR
TFF Başkanı Demirören de "Geçen sene Türk futbolunda olumsuzluklar yaşandı. Türk futbolu müşteri bulamazken Turkuvaz Medya önemli katkılar sağladı" derken Ufuk Özerten ile sponsorlara, kupa maçlarının İddaa programına dahil olmasını sağlayan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile Spor Toto Teşkilatı'na teşekkür etti. Demirören, "En önemli ayrıntı amatör takımların da kupaya dahil olması. Geçen sezon 57 olan takım sayısını, bu sezon 156'ya çıkardık. Yine geçen sezon 56 olan maç sayısı bu defa 177. Projeye önemli destek sağlayan sponsorlarımıza, kupa maçlarının İddaa programına dahil olmasını sağlayan Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Suat Kılıç'a ve Spor Toto Teşkilatı'na çok teşekkür ederim" dedi. Yayın sözleşmesi imzalandıktan sonra Türkiye Kupası'na sponsor olan Ziraat Bankası ile A Haber arasındaki anlaşma imzalandı. Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, "Kupaya sponsor olarak destek vermekten gurur duyuyoruz" dedi.

KUPA BU SEZON 8 TUR OLACAK
Ziraat Türkiye Kupası bu sezon 8 tur üzerinden oynanacak. Son 8'e kalan takımlar 2 gruba ayrılacak. 4'erli iki grup çift maç üzerinden Play-Off oynayacak. Böylelikle geçen sezon Süper Final Lig mücadelesinde yaşanan müthiş heyecan bu sezon Türkiye Kupası'nda da yaşanacak.

SERHAT ALBAYRAK
(Turkuvaz Medya Grubu Başkan Vekili)
'Geçen sene Turkuvaz Medya olarak Türk futboluna katkı yapmaya çalıştık. Bu sezon da aynı katkıyı yapıyoruz.'

YILDIRIM DEMİRÖREN
(Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı)
Zor bir süreçten geçen futbolumuz müşteri bulamazken, Turkuvaz Medya, Türk futboluna büyük katkılar sağladı.'

TÜRK FUTBOLUNA BÜYÜK DESTEK
Turkuvaz Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanvekili Serhat Albayrak, "Geçen sezon olduğu gibi Türk futboluna katkıya devam edeceğiz" dedi.

KURALAR BÜGÜN ÇEKiLiYOR
Futbolda Türkiye Kupası 2. tur maçlarının kura çekimi bugün İstanbul'da yapılacak. Olimpiyatevi'nde gerçekleştirilecek kura çekimi saat 11.00'de başlayacak. Kupada 2. tur müsabakaları 25, 26 ve 27 Eylül tarihlerinde, tek maç eleme usulüne göre oynanacak. Bu arada kupada dün 1.eleme turunda 3 maç oynandı. Kazanan takımlar turu geçti. Sonuçlar şöyle: Maltepespor- Silivrispor: 1-2, Çorumspor- Ankara Demirspor: 2-4. Erzincan Refahiyespor-Sivas Dört Eylül Belediyespor: 0-1.




İŞTE KURAYA KATILACAK TAKIMLAR
SERİBAŞLAR
SÜPER LİG'DEN
Akhisar B. Beşiktaş Gaziantep Gençlerbirliği İstanbul B. Bld Karabük, Kasımpaşa Kayseri Medical Park Antalyaspor Mersin İ.Y. Ordu Sanica B. Elazığ Sivas.

PTT 1. LİG'DEN
1461 Trabzon Adana Demir Adana Bolu Buca Denizli Gaziantep B.Bld Göztepe Kartal Karşıyaka Kayseri Erciyes Manisa Ankaragücü, Samsun Tavşanlı Linyit Torku Konya Çaykur Rize Şanlıurfa.

2. LİG'DEN
Bandırma Fethiye Kızılcahmam Körfez Denizli Bld, Kırklareli Balıkesir Bozüyük Polatlı Bugsaş Turgutlu Tepecek, Altay.

SERiBAŞI OLMAYANLAR
Alanya Anadolu Selçuklu Bayrampaşa Eyüp Gaziosmanpaşa Giresun Hatayspor İnegölspor İskenderun Demir Çelikspor İstanbul Güngörenspor Kahramanmaraş Nazilli Belediye Of Pendikspor Sakaryaspor Sarıyer Tarsus İdmanyurdu Tokat, Y. Malatya Çamlıdere Ş. Çankırı Ünye.