Kavgada bile söylenmez

Fikret Orman, "Herkes TFF Başkanı olabilir. Herkes Beşiktaş Başkanı olabilir. Herkes zengin de olabilir ama herkes adam gibi adam olamaz" dedi. UEFA’nın Beşiktaş’a Avrupa’dan 1 yıl men cezası vermesinin ardından ilk kez sert bir uslup takınan Orman’ın sözleri spor camiasına bomba gibi düştü.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Haziran 2012 Güncelleme 04 Haziran 2012, 02:52
Kavgada bile söylenmez

İÇİNDEKİLER

Bu sözler ses getirecek... Türkiye Futbol Federasyonu eski Başkanı Hasan Doğan vefatının 4. yılında Esenler'de düzenlenen kapsamlı bir programla anıldı. Açık havada gerçekleştirilen bu organizasyona katılan Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'ın yaptığı bu açıklamalar bu anlamlı etkinliğe damgasını vurdu.

TAVRINI BİRDENBİRE DEĞİŞTİRDİ
Başkan olduktan sonra özellikle eski başkan Yıldırım Demirören aleyhine konuşmaktan kaçınan ya da eleştiri dozunu hafif seviyede tutmaya itina gösteren Fikret Orman'ın sarfettiği bu sözleri TFF Başkanı Yıldırım Demirören'e söylediği iddia edildi. Beşiktaş Başkanı Fikret Orman kürsüye gelen merhum Hasan Doğan'ın oğlu Selim Doğan'a bir plaket vererek, "Herkes Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı olabilir. Herkes Beşiktaş Başkanı olabilir, zengin de olabilir. Ama herkes adam gibi adam olamaz. Hasan Doğan adam gibi bir adamdı" ifadesini kullandı. Beşiktaş Başkanı Orman'ın bu sözlerle Yıldırım Demirören'i ima ettiği öne sürüldü. Göreve geldikten sonra Demirören'le polemiğe girmemeye özen gösteren Fikret Orman'ın bu açıklaması gündeme bomba gibi düşerken bu sözlerin kavgada bile söylenmeyecek tarzda olması herkesi şaşırttı.

MERAK KONUSU
Bugüne kadar açıklamalarında son derece titiz davranan ve sert eleştirilerden ısrarla kaçınmaya çalışan Fikret Orman'ın bu sözlerinin adresi olduğu tahmin edilen TFF Başkanı Yıldırım Demirören'in nasıl bir tavır takınacağı merakla bekleniyor. UEFA'nın BeşiktaşAvrupa'dan 1 yıl men etmesinden sonra kongre üyelerinin Yıldırım Demirören'i kulüpten ihraç etmek için bir kampanya başlatması fitili ateşledi. Fikret Orman'ın Hasan Doğan'ın ölümünün 4. yılında Esenler'de düzenlenen etkinlikte bu sözleri sarfetmesi Yıldırım Demirören'e net bir tepki olarak değerlendirildi. Bu arada taraftar gruplarının Demirören aleyhinde yeni bir çalışma başlattıkları iddia edildi.

ORMAN BU KEZ FENA BOMBALADI
Beşiktaş Başkanı Orman bugüne kadar sessiz sakin bir profil çizerken son derece temkinli konuşmaya daima özen gösteriyordu. Ancak Hasan Doğan'ı anma gününde birdenbire sertleşen Orman herkesi şaşırttı. Başkanın yaptığı sert açıklamaları Demirören'e karşı sarfettiği tahmin ediliyor.

ÇOK BÜYÜK YANKI UYANDIRDI
Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'ın Yıldırım Demirören'i üstü kapalı olarak ağır bir şekilde eleştirmesi camiada büyük yankı uyandırdı. Siyah- Beyazlı camia Orman'a destek verirken bu sözler yankı uyandırdı.

OKTAY DERELİOĞLU, "KİM ÜSTÜNE ALIRSA ALSIN!"
Orman'ın sözlerine aynen katılıyorum. Kim üstüne alınırsa alınsın. Adam olmak ve karakterli olmak ayrı bir duruştur.

HAYRİ ÜLGEN, "İSİM VERSEYDİ DAHA İYİ OLURDU"
Başkan Fikret Orman keşke bu açıklamayı isim vererek yapsaydı. Başkan üstü kapalı söz söylememeli daima net konuşmalı.

YALÇIN KARADENİZ, "SÖZLERİN ADRESİ BELLİ GİBİ"
Bu sözlerin adresi belli gibi ama Fikret Orman kibar bir insandır. Bu sözleri ancak iplerin koptuğu bir anda sarfedebilir.