Yıldırım cevap versin

Yaralı: "Aziz Yıldırım'dan aldığım 500 bin doları neden kendi adına yollamadığını, bence kendisine sorun." Uygun: "Eskişehirspor-Fenerbahçe maçında şike yapmadık, tersine teşvik girişimi vardı, onu engelledik..."

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 31 Mayıs 2012 Güncelleme 31 Mayıs 2012, 01:00
Yıldırım cevap versin

İÇİNDEKİLER

Futbolda şike iddiaları üzerine açılan adavanın 17. duruşması dün Çağlayan Adliye Sarayı'nda yapıldı. İfadesi alınan isimlerden olan Manisaspor Başkanı Kenan Yaralı'nın Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'dan aldığı 500 bin dolar borç konusundaki ifadeler duruşmanın dikkat çeken notları arısında yer aldı.

KREDİ ALAMADIM BORÇ ALDIM
Yaralı, Trabzonspor avukatının, kendisine yönelttiği, "Aziz Yıldırım'dan 500 bin dolar borç alıyorsunuz. Madem, sadece borç, neden bizzat Aziz Yıldırım'dan sizin adınıza değil de başka birinin adına. Geri ödemesi de aynı kişi üzerinden yapılıyor" sorusuna, "Buna Aziz Yıldırım cevap versin. O dönem paraya ihtiyacım vardı ve kredi çekemiyordum. Aziz Bey, kredi çekip bana verdi" diye yanıt verdi.

BÜLENT UYGUN: TEŞVİĞİ ÖNLEDİK
Sorguya alınan isimler arasında yer alan Bülent Uygun da, "Eskişehir- Fenerbahçe maçı öncesi Ali Kırat, bize teşvik primi yollandığı yönünde duyumları olduğunu bana iletti. Ben de hemen Ümit Karan aracılığıyla takımı uyardım. Dördüncülük şansımız vardı, buna izin veremezdim. Çıkın adam gibi oynayın, ağzınızı yüzünüzü kırarım dedim, buna rağmen şike yapmaktan yargılanıyorum" ifadesini verdi.

YILDIRIM BANA KREDİ ÇEKİP VERDİ
Çağlayan' da sorguya alınan Manisaspor Başkanı Kenan Yaralı, "Aziz Yıldırım bana kredi çekip borç verdi, ben de geri ödedim" diye konuştu.

DEVLETE GÜVENİMİZ SONSUZ!
Teknik direktör Bülent Uygun, Eskişehirspor-Fenerbahçe arasında oynanan maça ilişkin olarak, "O maçta, şike yoktu, hatta teşvik primini önlemeye çalıştık. Ancak, polis teşkilatımız şike yapmışız gibi gösterdi. Ama, devletimize olan güvenimiz sonsuzdur" diye konuştu.

30 MİLYON DOLAR GERİLİMİ
Aziz Yıldırım'ın avukatı Şeref Dede'nin, "Aziz Yıldırım'ın, kulübe 30 milyon dolar yardım yaptı" demesi polemiğe neden oldu. Mahkeme Başkanı, "30 bin dolar geliri olan biri bu parayı nasıl verir" dedi


VELİ SARIBOĞA